Vaccinchefer prisas av globalistisk tankesmedja

publicerad 23 november 2021
- av Markus Andersson
Pfizers VD Albert Bourla och Europeiska Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den Nato-kopplade tankesmedjan Atlantic Council väljer nu att ge “hederspris” till Pfizers vd Albert Bourla, BioNTechs medgrundare Özlem Türeci och Ugur Sahin samt EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen för deras ”framstående ledarskap” under den förda coronapolitiken.

Atlantic Council, som själva beskriver sig som en amerikansk tankesmedja för internationella angelägenheter med ett starkt fokus på nära samarbete mellan Nordamerika och Europa, väljer detta år att ge priset för framstående ledarskap under året till vaccintopparna på Pfizer och BioNTech samt till Europeiska kommissionens globalistiskt profilerade ordförande Ursula von der Leyen.

Priset delas årligen ut till ”en grupp individer som har bidragit till Atlantic Councils uppdrag att forma den globala framtiden tillsammans” och man motiverar valet av pristagare med att dessa varit “en globalt enande kraft” under det gångna året.

 

– Trots alla utmaningar som orsakats av pandemin över de senaste två åren så har kvällens pristagare demonstrerat sin egen extraordinära approach till globalt ledarskap, något som har enat samhällen runt om i världen under en tid när den behövde det som mest, deklarerar Atlantic Councils ordförande John F.W Rogers.

Tankesmedjan skriver vidare på sin hemsida att Ursula von der Leyen har visat på ett ”starkt engagemang” att bibehålla starka relationer mellan EU och USA och att vaccintopparna från Pfizer/BioNTech tydligt har visat ”vad företag kan erbjuda samhället”.

I sitt tal hävdade Pfizers vd Albert Bourla att coronavirus utgör ett mycket stort hot mot hela mänskligheten och att vi ”måste enas för att besegra det”. Han passade också på att meddela att vaccinjätten kommer att ha producerat tre miljarder vaccindoser innan årsskiftet och ytterligare fyra miljarder nästa år.

Pfizer-toppen var föga överraskande noga med att påpeka att massvaccinationerna är nödvändiga för att “besegra viruset” och att alternativa behandlingsmetoder inte får uppmärksammas massmedialt på ett sätt som gör människor mer skeptiska till att låta injicera sig med covidvaccin. Att stat och storföretag går ihop för att möjliggöra en ökad produktion av vaccinen eller för att ta fram billiga vaccin till U-länder är också mycket viktigt, enligt Bourla.

Även von der Leyen och BioNTechs grundare fokuserade i sina tal på vikten av storskaliga massvaccinationsprogram och samt hur de experimentella mRNA-vaccinen kan användas i massiv skala för att bekämpa ett stort antal andra sjukdomar.

– Utvecklingen av covid-19-vaccin har öppnat upp dörrarna för en ny typ av läkemedel – mRNA-terapi. MRNA-terapi kommer att låta oss utveckla nya behandlingar mot många typer av sjukdomar: cancer, autoimmuna sjukdomar, regenerativa mediciner – och det kommer också att låta oss att tackla alla sjukdomar som hittills inte kunnat adresseras med vaccin och högeffektiva vaccin som malaria, tuberkulos eller HIV, säger Ugur Sahin från BioNTech och förklarade vidare att planen är att den kontroversiella mRNA-teknologin ska göras tillgänglig på bred front i Afrika och andra fattiga delar av världen.

Även aktivisten och artisten Dua Lipa fick ta emot pris under kvällen.

Özlem Türeci och Ugur Sahin, grundare av BioNTech.

 

Vill “forma världen”

Att den globalistiska tankesmedjan väljer att dela ut sitt hederspris till företrädare för vaccinindustrin och överstatliga politiska företrädare som von der Leyen har inte väckt någon större förvåning med tanke på Atlantic Councils inriktning och finansiering. Tankesmedjan finansieras bland annat av ökända storbanker som Goldman Sachs & Co, den ökända ultraglobalistiska tankesmedjan The Rockefeller Foundation samt JPMorgan Chase Foundation och Google.

Tankesmedjans motto är dessutom att man ska ”forma den globala framtiden tillsammans” och gemensamt tillsammans med olika stora internationella aktörer hitta ”lösningar på globala problem”.

Ordförande John F.W Rogers sitter också personligen i styrelsen hos den hårt kritiserade storbanken Goldman Sachs och har av tidningen Business Insider beskrivits som ”en av de läskigaste och viktigaste personerna” där.

Atlantic Council har också en tydlig svensk koppling i form av ambassadören Karin Olofsdotter som sitter i Atlantic Councils ”Ambassador Leadership Council” – en grupp ambassadörer som påstås representera länder som följer de globalistiska ”värderingar och intressen” som delas av tankesmedjan.

Karin Olofsson anställdes av Utrikesdepartementet redan 1994 och har bland annat tjänstgjort i Washington och Moskva samt vid Nato-delegationen och Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen. Hon har ansvarat för flera av Utrikesdepartementets enheter och även tjänstgjort som ambassadör i Budapest.

Även den tidigare stats- och utrikesministern Carl Bildt och bankmagnaten Jacob Wallenberg ingår i gruppen.

Det är inte heller första gången som profilerade globalister och andra företrädare för överstatliga projekt prisas av tankesmedjan. 2020 fick bland annat Kristalina Georgieva, ordförande för Internationella valutafonden (IMF) och Luis Alberto Morena från Inter-American Development Bank ta emot priset.

2019 var den globalistiska militäralliansen Nato en av pristagarna. 2018 fick den tidigare neokonservative och imperialistiske presidenten George W. Bush ta emot priset.

Attacker mot svenska alternativmedier

Som kuriosa kan nämnas att Atlantic Council tidigare har uppmärksammat Nya Dagbladet och andra “så kallade” alternativmedier, där man beskrivit tidningens rapportering som ”problematisk”. Detta följde på att tidningen publicerat ett öppet brev som riktade sig till den dåvarande presidenten Donald Trump.

Den globalistiska tankesmedjan anklagade då Nya Dagbladet för att sprida ”propaganda”, bland annat eftersom den ungerskjudiske valutaspekulanten och riskkapitalisten George Soros i det öppna brevet pekades ut som en mycket problematiskt aktör.

Noteras kan att Soros har donerat pengar till just Atlantic Council genom sin organisation Open Society Foundation och har hyllats av tankesmedjan för sitt ekonomiska stöd till västvänliga intressen i Ukraina.

Nya Dagbladet har också tidigare rapporterat om att Atlantic Council i praktiken utgör en inofficiell tankesmedja för Nato och en viktig samlingsplats för några av världens mäktigaste globalistiska aktörer.

Tankesmedjan har också finansierats ofrivilligt av svenska skattebetalare då Sveriges utrikesdepartement skänkt mellan 250 000 och 1 000 000 dollar till organisationen.

Fakta: Atlantic Council

Atlantic Council grundades 1961 och har blivit Natos inofficiella tankesmedja.

Syftet med tankesmedjan var ursprungligen att sprida västvänlig propaganda under Kalla kriget.

Atlantic Councils huvudkontor är beläget i centrala Washington D.C.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!