Hunter Biden erkänner att skandaldatorn var hans

Biden-familjens korruptionshärva i Ukraina

publicerad 6 februari 2023
- av Isac Boman
Hunter Biden längst till höger vid sin fars presidentinstallation i januari 2021.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Presidentsonen Hunter Bidens advokat kräver nu att en handfull personer som tagit del av den komprometterande informationen i Bidens laptop utreds för brott. I samband med detta erkänns också att datorn faktiskt var hans.

Detta misslyckade smutsiga politiska trick resulterade direkt i exponering, exploatering och manipulation av Bidens privata och personliga information”, hävdas det bland annat.

Erkännandet kommer genom ett brev från Hunter Bidens advokat Abbe Lowell som anklagar John Paul Mac Isaac – ägaren till datorverkstaden där datorn lämnades in för reparation, för att ”olagligen” ha kommit över innehållet på Bidens hårddisk. Han anklagas vidare för att ha arbetat tillsammans med den tidigare presidenten Donald Trumps personliga advokat Rudy Giuliani för att använda datorfynden för att karaktärsmörda Joe Biden.

Detta misslyckade smutsiga politiska trick resulterade direkt i exponering, exploatering och manipulation av Bidens privata och personliga information”, skriver advokaten.

Mac Isaacs avsiktliga, hänsynslösa och olagliga beteende gjorde det möjligt för hundratals gigabyte av Bidens personliga data att cirkulera runt på Internet utan att han haft någon bestämmanderätt”, påstår han vidare.

Som Nya Dagbladet tidigare rapporterat undersökte datoroperatören datorn och hårddisken 2019 efter att i flera månaders tid försökt få Hunter Biden att komma och hämta den. När han gick igenom innehållet upptäckte han bland annat videoklipp som av allt att döma föreställde Hunter som rökte crack och hade sex med prostituerade – men också e-postmeddelanden som kopplade ihop Hunter och hans far med korruption, missbrukande av politiskt inflytande och juridiskt tveksamma affärsuppgörelser.

När Mac Isaac såg vad hårddisken innehöll ringde han FBI – men sände först en kopia av materialet till Rudy Giulianis medarbetare – material som sedan publicerades av New York Post i oktober 2020.

Enligt Hunter Bidens advokat har Mac Isaac, Guiliani och en handfull andra av Trumps medarbetare fått ”otillåten tillgång” till datorns innehåll och spridit informationen vidare till massmedia och lagstiftare. Därför kräver han att de ska utredas för brott som stöld, innehav av stulen egendom och ”datorrelaterade egendomsbrott”.

Mac Isaac är dock själv inte särskilt orolig utan sammanfattar detta som ett försök att skrämma honom och de andra i samband med att kongressen nu ska utreda huruvida Hunter Biden använt sin fars politiska kontakter och nära band till den dåvarande vice presidenten för att på ett otillåtet vis tjäna miljontals dollar i engagemang i utländska företag i bland annat Ukraina.

I tidigare intervjuer har Hunter inte fullt ut velat bekräfta att den ökända datorn var hans.

– Det kan finnas en bärbar dator där ute som stals från mig. Det kan vara så att jag blev hackad. Det kan vara så att det var – att det var rysk underrättelsetjänst. Det kan vara så att den stulits från mig, hävdade han i en intervju med CBS 2021.

Noteras kan också i sammanhanget att informationen på Hunter Bidens laptop tidigare censurerades av Twitter som “desinformation” med upphov i Ryssland, ett narrativ som även brukades av demokraterna och konventionella medier.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!