Hunter Biden utpekad i ny knark- och sexskandal

Utpressningshotet mot Biden-administrationen

publicerad 29 oktober 2020
- av Isac Boman
En av bilderna som uppges komma från Hunter Bidens dator som sprids på nätet.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Hunter Biden, son till den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden, är åter i blåsväder efter att komprometterande material från hans personliga dator ska ha kommit på drift. De nya läckorna stärker farhågorna om att Hunter Bidens korrumperade och dekadenta leverne riskerar att göra hans far till ett enkelt offer för utpressning om Joe Biden skulle väljas till president.

Hunter Bidens hårddisk uppges ha kommits över av datorreperatören John Paul Mac Isaac i Delaware, som i sin tur uppgivit att han överlämnat den till en advokat associerad till Rudy Guiliani, som tidigare varit borgmästare i New York. Guiliani meddelar att han sedan personligen vidareförmedlat en kopia till delstatspolisen i Delaware.

– Jag sa till dem att de måste avgöra vad det här är. De är poliserna – inte jag. Vi gav dem en kopia på hårddisken, de har allting. Vi har band som spelar in det, de spelade in mig och jag spelade in dem, säger Guiliani till Newsmax.

Hunter Bidens inblandning i grov politisk och ekonomisk korruption i Ukraina tillsammans med sin far har sedan tidigare dragit långa skuggor över Biden-familjen. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om att Biden den yngre varit verksam inom ett ljusskyggt naturgasföretag vid namn Burisma Holdings, och att döma av läckta telefonsamtal med Ukrainas dåvarande president Petro Porosjenko blandades hans far in i detta när han i egenskap av dåvarande vicepresident och representant för USA försökte få då den ukrainske statsåklagaren Viktor Sjokin avsatt från sin position efter att denne börjat utreda Burisma – något som Joe Biden sedermera öppet skröt med att han sedermera också lyckades få till stånd genom att utpressa landet på lånegarantier för en miljard dollar. Epost-korrespondens från Hunter Bidens dator som New York Post publicerat bekräftar också bland annat specifikt att Burismas rådgivare Vadim Pozharskij i april 2015 bjudits in till Washington för att träffa Joe Biden i egen person.

Sedan tidigare har även den skandalomsusade sonens drogmissbruk varit en illa bevarad hemlighet, men i och med den senaste läckan från hans personliga dator cirkulerar nu ytterligare komprometterande rykten om honom alltmedan polisen utreder materialet. I Guilianis egen redovisning visas textmeddelanden som uppges vara mellan Hunter Biden och Joe Biden, där Hunter berättar om en konversation med hans svägerska Hallie Biden, som han inledde en sexuell relation med efter att Hunters bror och Hallies make Beau Biden avled i hjärncancer 2015. Där ska hon ha uttryckt missnöje med hans sexuella beteende och anklagar honom för att ha videochattat naken med en 14-årig flicka samt att ha rökt crack i hennes närvaro.

Bernie Kerik, före detta högt uppsatt polis i New York, anger att hans källor inom polisen bekräftar att man inlett en utredning och att man dokumenterat en rad bilder, e-postmeddelanden och annat material från den kopierade hårddisken. Delstatspolisen vill dock själv inte kommentera fyndet i mer specifik detalj, men bekräftar att man skickat över hårddisken till FBI istället för att utreda saken själva. Inte heller FBI vill dock i dagsläget kommentera fyndet, utan säger att deras praxis är att varken förneka eller bekräfta en pågående utrednings existens. Enligt New York Post ska John Ratcliffe, en högt uppsatt anställd på FBI, ha medgett att man inte har sett några indikationer på att innehållet i hårddisken skulle var någon form av rysk desinformation – något som påståtts av Donald Trumps motståndare.

En annan politisk lobbygrupp som förmedlat material från Bidens dator till allmänheten går under namnet “The New Federal State of China”, skapad av den före detta rådgivaren till republikanerna Stephen Bannon och den kinesiske miljardären Guo Wengui – som båda är uttalat kritiska mot den kinesiska kommunistregimen och dess växande inflytande över Västvärlden. Via dessa har den taiwanesiska tv-kanalen Gala TV bland annat publicerat bilder där Hunter Biden ska röka crack medan en oidentifierad kvinna masserar hans könsorgan med fötterna. Avsändarna förklarar att man gör informationen offentlig eftersom ”kommunisternas vänner är våra fiender” och pekar på hur den kinesiska regimen komprometterar västerländska politiker och kändisar genom att erbjuda dem rikedomar och frestelser – för att sedan utpressa dem till att ge efter för kinesiska maktintressen. New York Post lägger också i sammanhanget fram att uppgifter ur läckan påvisar Hunter Bidens involvering i juridiskt tveksamma affärsöverenskommelser i Kina kopplade till landets största privata energibolag.

Uppgifterna stärker farhågorna om att hans far Joe Biden, om han blir USA:s nästa president, kan bli ett sårbart offer för utpressning – något som även Donald Trump personligen påpekar som det allvarligaste i sammanhanget.

– Om han vinner, vinner Kina, och om Kina vinner kan jag berätta att de kommer att äga det här landet, säger den sittande presidenten i en kommentar till Fox.

De nya uppgifterna har i dagsläget inte kommenterats av Hunter eller Joe Biden i annan bemärkelse än att Biden den äldre kallat det hela för en smutskastningskampanj.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!