Krisen i Ukraina

Bidens son får toppjobb inom ukrainskt gasbolag

Den amerikanska vicepresidenten Joe Bidens son Hunter Biden har tilldelats jobbet som styrelseledamot på ett av Ukrainas största gasbolag, Burisma Holdings, mitt under den pågående krisen i Ukraina.

44-årige Hunter Biden har sedan tidigare arbetat inom Bill Clintons administration och sitter i styrelsen för de globala tankesmedjorna Truman National Security Project och Center for National Policy.
Att vicepresidentens son nu får ett toppjobb på ett av Burisma Holdings sker i ett prekärt läge. USA, och vicepresident Biden, har under en tid försökt hjälpa Ukrainas nya regering att bli mer självförsörjande istället för att köpa in energi från Ryssland.

Dessutom är inte Hunter Biden det enda exemplet på misstänkt amerikanskt inflytande över Ukraina. Devon Archer, som varit rådgivare åt utrikesministern John Kerrys presidentvalskampanj 2004, blev styrelseledamot i Burisma Holdings i april, samtidigt som Joe Bidens Ukrainabesök ägde rum. Archer har dessutom varit klasskamrat med Kerrys styvson, skriver BBC.

Vita husets presstalesman Jay Carney menar att det inte finns någon intressekonflikt i fallet med Bidens son, utan att han endast är en “privat medborgare”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!