Hälsoministerns tweet: Motståndare till vaccinpassen är galningar

Coronarepressionen

publicerad 25 maj 2021
- av Isac Boman
Storbritanniens hälsominister Matt Hancock.

Den brittiske hälsoministern Matt Hancock retweetade nyligen ett inlägg med budskapet att brittiska medborgare som motsätter sig de kontroversiella vaccinationspassen är ”galningar” som inte bör tas på allvar.

”Coronapassen” är som i så många andra länder en het fråga i Storbritannien. Många är mycket kritiska till försöken att villkora medborgerliga friheter med vaccinationsstatus och medicinska historia som ska lagras i de digitala passen. Nya Dagbladet har tidigare uppmärksammat bland annat hur kristna ledare  i landet fördömt passen och kallat införandet för ”ett av de farligaste förslagen som lagts fram i Storbritanniens historia”.

Den här planen har potential att krossa den liberala demokratin som vi känner den och istället skapa en övervakningsstat där regeringen använder teknologi för att kontrollera vissa delar av medborgarnas liv. Som sådant är detta ett av de farligaste förslagen som någonsin lagts fram i den brittiska politikens historia”, skrev över 1000 kristna brittiska ledare i ett öppet brev. Även bland medborgarna i stort finns ett utbrett missnöje och en oro över vad passen kan komma att leda till, och stora protester har vid ett flertal tillfällen hållits i London även tidigare mot coronapolitiken.

Krönikören Dan Hodges från The Mail on Sunday menar dock på Twitter att de som motsätter sig vaccinationspassen är ”galningar” som inte bör tas på allvar och hävdar att de integritetskränkande passen är en ”fantastisk” idé som så många som möjligt bör pröva så snart som möjligt.

Ok, ignorera galningarna. Laddade just ner NHS-appen. Den är fantastisk! Du tar en bild på ditt körkort, gör en cool ansiktsscanning och allt finns där. Coronahistorik, medicinsk historik, allting. Nu vill jag ha covid-passen bara så att jag kan använda det…

Vidare hävdade Hodges att appen var ett ”fantastiskt sätt” att slippa vaccinskeptiker.

Noterbart är att en av de som retweetade Hodges inlägg var ingen mindre än Storbritanniens hälsominister Matt Hancock som varit landets ansikte utåt vad gäller massvaccinationsprogrammen.

Att ministern delar vidare ett inlägg där motståndare till vaccinationspassen kallas för galningar är något som får stark kritik på Twitter och många britter frågar sig vad syftet är.

Han visar en djup respektlöshet mot parlamentsledamöterna, många från hans eget parti som avvisar covid-passen och som vill ha en seriös debatt samt den brittiska allmänhet som är motståndare mot passen. Hans attityd kommer att falla ner på honom som ett ton tegelstenar”, konstaterar Silkie Carlo från Big Brother Watch.

 

Andra användare menar att Hancock använder Twitter som en plattform för att legitimera ännu mer auktoritär propaganda och för att ta ifrån britterna deras friheter samt att han kommer att hållas ansvarig i framtiden för vad det brittiska folket nu tvingas genomlida.

Den politiske kommentatorn Paul Joseph Watson noterar att den brittiska regimen vid ett flertal tillfällen under den så kallade pandemin har ljugit för medborgarna – bland annat har man fram till relativt nyligen påstått att något vaccinationspass för inhemsk användning aldrig skulle bli verklighet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.