Hälsodirektörer vill ha kvar maskerna – för alltid

Coronarepressionen

publicerad 28 april 2021
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nu vill hälsodirektörer och andra myndigheter att amerikanerna inte slutar bära mask när den så kallade coronapandemin är över. Istället vill man att ansiktsmaskerna ska fortsätta användas även i framtiden och blir ”det nya normala”.

Trots att stora delar av USA håller på att öppna upp samhället igen och mycket tyder på att allt färre amerikaner rutinmässigt bär mask motsätter sig många myndighetspersoner att det amerikanska samhället går tillbaka till det normala, rapporterar Summit News.

– Vi har sett fördelar som uppstår med maskbärande så det kan komma att bli en ny form av normaltillstånd där ansiktsmasker inte nödvändigtvis måste försvinna, säger Rhode Islands hälsodirektör Nicole Alexander-Scott.

Samma inställning har läkaren Leonard A. Mermel vid Rhode Island Hospital som menar att det finns vinster i att tvinga medborgarna att ständigt bära mask och att det är “ett ganska lågt pris att betala” att stoppa andra virus.

– Det skulle inte förvåna mig om detta rekommenderades av CDC. Det är ett ganska lågt pris att betala för att minska risken för sig själv och särskilt för sina nära och kära som kan vara i riskzonen för dessa typer av infektioner som orsakar skada.

Andra experter menar dock att människor kan komma att drabbas hårdare av virus framöver om det mänskliga immunsystemet inte utsätts och testas av nya infektioner och då heller inte kan uppnå flockimmunitet.

Sedan tidigare har det också rapporterats att maskerna som av många människor används dagarna i ända innehåller skadliga kemikalier som kopplas ihop med en lång rad hälsoproblem och sjukdomar.

Enligt professor Michael Braungart handlar det om en ”kemisk cocktail rakt framför våra näsor och munnar som aldrig någonsin testats för varken giftighet eller långsiktiga effekter på hälsan”.

– Det vi andas igenom våra munnar och vår näsa är faktiskt farligt avfall, konstaterar han.

Kritik har också riktats mot maskernas avhumaniserande aspekter och att de kraftigt stör normal social dynamik mellan människor med allvarliga skador på den psykiska folkhälsan som följd.

Studier visar dessutom att den extrema nedstängningspolitik som förts världen över i praktiken varit meningslös, och endast fört med sig djupgående och allvarliga skador på folkhälsan, samhällsekonomin och vad som tidigare betraktats som självklara demokratiska friheter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!