Guvernör vill porta ovaccinerade från kyrkor och moskéer

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 14 september 2021
- av Isac Boman
Moské i Abjua, Nigeria.

Boende i den nigerianska delstaten Edo som valt att inte vaccinera sig mot covid-19 kommer inte att vara välkomna i regionens moskéer och kyrkor, meddelar guvernören Godwin Obaseki. Guvernören vill heller inte att ovaccinerade ska få besöka bankkontor eller sociala evenemang.

– Från och med den andra veckan i september kommer människor inte att tillåtas be i kyrkor och moskéer utan att visa upp bevis för att de har vaccinerat sig, sa guvernören under en presskonferens.

Vaccinationskraven kommer också att gälla för större sammankomster och mottagningar och de som valt att inte ta de kontroversiella injektionerna kommer att få stora problem i sin vardag.

– På samma sätt så kommer människor inte tillåtas i eventcenter för fester eller mottagningar utan att visa upp sina vaccinationskort vid portarna, säger han vidare och menar att man har vidtagit ”lämpliga åtgärder” för att säkerställa att människor utan vaccinationspass nekas tillträde.

Han deklarerar vidare att nigerianer som inte kan eller vill visa upp vaccinationspassen kommer att nekas tillträde till banklokaler och banktjänster från och med mitten av september månad.

Det är dock oklart om Obaseki faktiskt får sin vilja igenom då en federal nigeriansk domstol efter omfattande protester mot repressionen beslutat att guvernören och hans delstatsregering inte i dagsläget har någon rätt att verkställa bannlysningen av ovaccinerade från religiösa byggnader.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.