Finlands statsminister till Bilderbergmöte i Washington D.C.

Globalismens framfart

publicerad 2 juni 2022
- av Isac Boman
Sanna Marin har tidigare även deltagit på World Economic Forums sammankomster.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nyligen deklarerade Sanna Marin att Finland ”skyndsamt” måste ansluta sig till militäralliansen Nato. Nu bjuds hon till USA för att delta i det beryktade maktmötet med den ljusskygga Bilderberggruppen.

Bilderberggruppens sammankomster har under många år mött häftig kritik, dels mot bakgrund av att gruppens möten ofta beskrivits utgöra en viktig arena för världens faktiska maktelit inom politik, media och ekonomi – samtidigt som det saknas insyn i vad som faktiskt diskuteras och beslutas.

Redan 1954 hölls det första mötet och sedan dess har en rad prominenta politiker, företagsledare, mediemoguler och andra inflytelserika personer deltagit på evenemangen. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur såväl Sveriges statsminister Magdalena Andersson som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson närvarat på sammankomsterna.

Under en period av några år tillgängliggjordes deltagarlistorna på sidan Bilderbergmeetings.org, men om årets möte publiceras ingen information. Den finska regeringen bekräftar dock att mötet äger rum genom att mycket kortfattat skriva att Sanna Marin ”kommer att resa till Washington DC för att mellan den 2 och 4 juni delta på ett av Bilderbergruppens möten”.

Syftet är att främja ett informellt och konfidentiellt utbyte av åsikter mellan ledande europeiska och nordamerikanska politiker, journalister, forskare, experter och företrädare för näringslivet”, skriver man vidare.

Klart är att även Nederländernas premiärminister Mark Rutte är på plats och så även EU-kommissionens vice ordförande Margaritis Schinas samt EU-kommissionären Didier Reynder.

Sanna Marin har den senaste tiden fått mycket stor uppmärksamhet internationellt efter att hon gått i bräschen för att Finland så snabbt som möjligt ska ansluta sig till den USA-ledda militäralliansen Nato. Statsministern är också beryktad för att ha genomgått den ultraglobalistiska tankesmedjan World Economic Forums ledarprojekt ”Young Global Leaders”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!