Inrikes

Magdalena Andersson till Bilderberg

Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S) är en av fyra svenskar som kommer närvara vid årets upplaga av Bilderbergmötet.

Sedan 50-talet har det så kallade Bilderbergmötet ägt rum på årlig basis. Vid mötet deltar allt från journalister, politiker, forskare och företagsledare som diskuterar samhällsläget bakom stängda dörrar, fritt från allmänhetens insyn.

Årets Bilderbergmöte inleds på torsdag den 9 juni och håller på till söndagen den 12 juni. Mötet hålls vid Hotel Taschenbergpalais i tyska Dresden, enligt ett pressmeddelande från Bilderberggruppen.

Fredrik Kornebäck, som är Magdalena Anderssons pressekreterare, beskriver vad Magdalena Andersson ska göra på Bilderbergmötet:

“Hon diskuterade olika dagsaktuella frågor, bland annat den globala ekonomiska utvecklingen och de utmaningar som vi står inför”, skriver Fredrik Kornebäck i ett mejl till Nya Dagbladet.

Bilderbergmötet sker bakom slutna dörrar utan insyn för allmänheten. Vad anser Magdalena Andersson och Socialdemokraterna om att hon deltar på ett så hemligt möte som Bilderbergmötet?
“Finansministern deltar i många olika möten och sammanhang för att bilda sig en mångfacetterad blid av alla frågor som kan ha betydles för hennes uppdrag som finansminister. Dessa möten är inte alltid offentliga, det gäller även vid andra tillfällen när finansministern träffar kollegor eller företagsledare”, skriver Fredrik Kornebäck.

Utöver finansminister Magdalena Andersson deltar även tre andra svenskar, affärsmännen Conni Jonsson, som grundade riskkapitalbolaget EQT, Jacob Wallenberg och den finlandssvenske bankmannen Björn “Nalle” Wahlroos.

Andra kända namn som står med på årets deltagarlista är globalisten Henry Kissinger, IMF-chefen Christine Lagarde, företagsledaren Henry Kravis, kung Willem-Alexander av Nederländerna och Google-ordföranden Eric Schmidt.

 

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!