Magdalena Andersson till Bilderberg

publicerad 7 juni 2016
Magdalena Andersson

Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S) är en av fyra svenskar som kommer närvara vid årets upplaga av Bilderbergmötet.

Sedan 50-talet har det så kallade Bilderbergmötet ägt rum på årlig basis. Vid mötet deltar allt från journalister, politiker, forskare och företagsledare som diskuterar samhällsläget bakom stängda dörrar, fritt från allmänhetens insyn.

Årets Bilderbergmöte inleds på torsdag den 9 juni och håller på till söndagen den 12 juni. Mötet hålls vid Hotel Taschenbergpalais i tyska Dresden, enligt ett pressmeddelande från Bilderberggruppen.

Fredrik Kornebäck, som är Magdalena Anderssons pressekreterare, beskriver vad Magdalena Andersson ska göra på Bilderbergmötet:

”Hon diskuterade olika dagsaktuella frågor, bland annat den globala ekonomiska utvecklingen och de utmaningar som vi står inför”, skriver Fredrik Kornebäck i ett mejl till Nya Dagbladet.

Bilderbergmötet sker bakom slutna dörrar utan insyn för allmänheten. Vad anser Magdalena Andersson och Socialdemokraterna om att hon deltar på ett så hemligt möte som Bilderbergmötet?
”Finansministern deltar i många olika möten och sammanhang för att bilda sig en mångfacetterad blid av alla frågor som kan ha betydles för hennes uppdrag som finansminister. Dessa möten är inte alltid offentliga, det gäller även vid andra tillfällen när finansministern träffar kollegor eller företagsledare”, skriver Fredrik Kornebäck.

Utöver finansminister Magdalena Andersson deltar även tre andra svenskar, affärsmännen Conni Jonsson, som grundade riskkapitalbolaget EQT, Jacob Wallenberg och den finlandssvenske bankmannen Björn ”Nalle” Wahlroos.

Andra kända namn som står med på årets deltagarlista är globalisten Henry Kissinger, IMF-chefen Christine Lagarde, företagsledaren Henry Kravis, kung Willem-Alexander av Nederländerna och Google-ordföranden Eric Schmidt.


Fakta: Bilderberggruppen

Bilderberggruppen är ett årligt möte med 120-150 inbjudna deltagare som representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet.

Det sker ingen rapportering från de årliga mötena officiellt, genom intervjuer med deltagare eller genom bevakande journalister, även om också företrädare för mediabranschen deltar.

 

Källa: WikipediaStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.