Ulf Kristersson konfronterad på väg till Bilderbergmötet

publicerad 4 juni 2019
- av Markus Andersson

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson deltar på årets upplaga av det kontroversiella Bilderbergmötet i Montreux, Schweiz. När Kristersson på väg till mötet konfronteras av oberoende journalister vägrar han svara på några frågor.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om årets upplaga av det kontroversiella Bilderbergmötet som i år äger rum i schweiziska Montreux. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson visade sig återfinnas på deltagarlistan tillsammans med tre andra svenskar.

På Bilderbergmötet tillåts inte oberoende medier att närvara och vad som sägs på mötet stannar mellan deltagarna som representerar världens mest inflytelserika aktörer inom finanssektorn, storföretag, massmedia, politik och akademiska institutioner.


Annonser:


När Kristersson tillsammans med Sara Mazur konfronteras på väg till mötet av en grupp oberoende journalister flinar han bara åt kameran.

Journalisten:

– Jag tycker det är väldigt slående att du har ombetts att inte säga någonting… och det betyder att du arbetar i Bilderbergmötets tjänst och inte i allmänhetens…

Kristersson svarar:

– Välkommen till verkligheten.

I övrigt vägrade han ge svar på några frågor och begav sig vidare mot mötet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.