Fallet Assange & Wikileaks

Ecuador förbjuder Assange från att uttala sig på sociala medier

Wikileaksgrundaren Julian Assange kan inte längre använda sig av sociala medier för att nå ut med sitt budskap. Detta efter att den ecuadorianska ambassaden gjort det omöjligt för Assange att använda sociala medier.

Sedan 2012 befinner sig Julian Assange instängd på Ecuadors ambassad i London, på flykt från det amerikanska – och tidigare det svenska – rättsväsendet. Assange har varit en flitig användare av Twitter under sin tid på ambassaden. Men nu är det färdigtwittrat för Assange.
Den ecuadorianska ambassaden har klippt alla möjligheter för Julian Assange att använda sig av Twitter eller andra sociala medier. Enligt Ecuadors ambassad har Assange twittrat om Kataloniens eventuella självständighet från Spanien, vilket ambassaden menar strider mot den överenskommelse man har med Assange om att han inte ska lägga sig i andra länders politiska affärer, rapporterar RT.

Julian Assange brukar twittra minst en gång om dagen, men i skrivande stund har hans Twitterkonto har inte skickat ut några meddelanden sedan den 27 mars.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!