Ecuador förbjuder Assange från att uttala sig på sociala medier

publicerad 29 mars 2018

Wikileaksgrundaren Julian Assange kan inte längre använda sig av sociala medier för att nå ut med sitt budskap. Detta efter att den ecuadorianska ambassaden gjort det omöjligt för Assange att använda sociala medier.

Sedan 2012 befinner sig Julian Assange instängd på Ecuadors ambassad i London, på flykt från det amerikanska – och tidigare det svenska – rättsväsendet. Assange har varit en flitig användare av Twitter under sin tid på ambassaden. Men nu är det färdigtwittrat för Assange.

Den ecuadorianska ambassaden har klippt alla möjligheter för Julian Assange att använda sig av Twitter eller andra sociala medier. Enligt Ecuadors ambassad har Assange twittrat om Kataloniens eventuella självständighet från Spanien, vilket ambassaden menar strider mot den överenskommelse man har med Assange om att han inte ska lägga sig i andra länders politiska affärer, rapporterar RT.


Annonser:


Julian Assange brukar twittra minst en gång om dagen, men i skrivande stund har hans Twitterkonto har inte skickat ut några meddelanden sedan den 27 mars.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.