BLM hotar med upplopp om Rittenhouse frias

Våldsbejakande svart makt-rörelsen

publicerad 19 november 2021
- av Per Nordin
Svart makt-aktivister tv. Kyle Rittenhouse th.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under svart makt-rörelsen BLM:s upplopp i Kenosha, Wisconsin i augusti 2020 sköt den då 17-årige Kyle Rittenhouse tre personer – av allt att döma i oklanderligt självförsvar. Trots detta är pressen från mainstreammedia och även från president Joe Biden mycket hård för att döma honom.

BLM-anhängare hotar också öppet med upplopp om den uppmärksammade rättegången mot Rittenhouse slutar med ett frikännande.

Därtill har domaren och hans familj hotats och man har försökt kartlägga och även skrämma jurymedlemmarna.

Utanför domstolen har BLM-anhängare demonstrerat i dagar med plakat med svart makt-budskap och man har också deklarerat att man kommer att ”stänga ner” hela staden Kenosha om Rittenhouse frias.

– Om Kenosha inte fattar så stäng ner staden, skanderade aktivister med BLM-kläder, enligt Daily Mail.

Att hoten om upplopp och raskravaller är en realitet och tas på allvar bekräftas av att Tony Evers, guvernör i Wisconsin, har beordrat 500 medlemmar av nationalgardet att göra sig redo för våldsamheter.

Analytiker bedömer det som sannolikt att vänsterextremister och svart makt-anhängare kommer att försöka slå sönder staden om Rittenhouse bedöms ha handlat i självförsvar och frias eller inte får ett ”tillräckligt hårt” straff.

Flera av de våldsbejakande aktivisterna har redan blivit arresterade av polis – bland annat för att ha attackerat en journalist på plats. Fox News rapporterar att en ung man i en ”Fuck Kyle”-tröja gått till attack mot såväl en journalist som motdemonstranter och slagit till flera kameror innan han slutligen arresterades. Mannen har också tidigare dömts för flera brott.

En annan aktivist – Shaquita Cornelious – som beskriver sig själv som en av ledarna för Black Lives Matter i Illinois, arresterades också för innehav av narkotika och för våldsamt motstånd.

Försöker skrämma juryn

Vänsteraktivister och BLM har också frekvent riktat hot mot domaren och juryn i fallet. Cortez Rice som är brorson till den dömde rånaren George Floyd som uppmärksammades internationellt när han dog under ett polisingripande, skryter i en video om att man har kameror inne i domstolssalen i syfte att ta bilder på och kartlägga jurymedlemmarna.

– Jag ska inte ens nämna de människor jag känner som är på rättegången i Kenosha, men det finns kameror där. Det finns definitivt kameror där. Det finns definitivt folk som tar bilder på jurymedlemmarna och allt sådant. Vi vet vad som händer, säger han och tillägger att man vill se ”resultat”, samtidigt som kända vänsterextremister i kommentarsfältet ger sitt stöd till denna form av hot.

 

Rice har tidigare uppmärksammats för att ha tagit med sig en grupp våldsamma BLM-anhängare till en domares hem i syfte att skrämma henne under en annan pågående rättegång. Filmklipp från domarens hem publicerades sedan på Facebook. Ingenting tyder dock på att Rice arresterats för hoten.

Att de som vill få Rittenhouse fälld är beredda att använda hot och skrämselstrategier för att få sin vilja igenom bekräftas av domaren Bruce E. Schroeder som berättar att minst en person har upptäckts filma jurymedlemmarna när de hämtades av en buss till rättegången. Polis ska ha ombett personen att radera videofilmen och om det händer igen kommer personen att åtalas.

– Vid upphämtningen var det någon där och filmade juryn, säger han.

Anmärkningsvärt är att en av de som försökt kartlägga jurymedlemmarna var en frilansjournalist som enligt egen utsago agerade på uppdrag av den vänsterliberala mediekanalen MSNBC. Journalisten ska ha förföljt jurybussen och enligt polisen misstänks han ha försökt att fotografera jurymedlemmarna.

Polisen bekräftar också att man kommer att utreda händelsen noga. Domaren Schroeder kallar den för ”extremt allvarlig” och har förbjudit samtliga journalister och fotografer från MSNBC från att närvara under den pågående rättegången.

– Jag har instruerat att ingen från MSNBC News kommer att tillåtas i den här byggnaden under återstoden av rättegången. Det här är mycket allvarligt, konstaterar han.

Journalisten ska också ha kört mot rött i sin jakt på jurybussen och kanalen hävdar själva att syftet aldrig var att fotografera eller på andra sätt ta kontakt med jurymedlemmarna.

Hot riktade mot domaren

Domaren själv har också utsatts för hot via e-post, fax och andra former av meddelanden. Det är inte heller bara han själv som har hotats utan även hans familjemedlemmar. Han har också anklagats för att vara ”rasist” och anonyma avsändare har krävt att han hoppar av sitt uppdrag.

En dag hoppas jag att hans barn blir offer för det hemskaste mordet i mannaminne så att han lär sig uppleva smärtan. Rasistiska svin. Gud kommer att ge tillbaka för ditt uttalande”, lyder ett meddelande.

Andra personer har meddelat domare Schroeder att de har för avsikt att spotta honom i ansiktet om de ser honom, att han är vidrig, att han är ett värdelöst as, att han är med i Ku Klux Klan och att den nuvarande perioden som domare kommer att bli hans sista.

Många av de hotfulla meddelandena har skickats anonymt men vissa har signerats med avsändarens till synes riktiga namn. Domaren själv meddelar att han planerar att agera mot hoten.

– Jag skulle inte vilja vara de här personerna, konstaterar han.

Biden hetsar mot Rittenhouse

Även sociala medier används som en viktig arena för att piska upp stämningen mot Rittenhouse och rättegången som sådan och på Youtube, Facebook och Twitter kräver vänsterextremister och svart makt-anhängare att han ska avrättas och att han förtjänar att dö.

Den kritiserade presidenten Joe Biden anklagas också för att delta i hetsen, bland annat eftersom han mycket snabbt gick ut offentligt och kallade Rittenhouse för en ”vit rasist” – och sedan vägrade utveckla vad han byggde detta uttalande på.

– Jag blev helt chockerad och arg. President Biden känner inte min son överhuvudtaget. Han sa det där för rösterna, jag blev så arg på honom och det han gjorde mot min son, han förtalade honom, kommenterade Kyle Rittenhouse mamma Wendy.

Ett stort antal andra vänsterliberala kändisar av olika slag har också tagit ställning mot Rittenhouse på sociala medier och hetsat sina miljontals följare mot ynglingen genom att deklarera att han är en ”mördare”, ”avskyvärd” och att han skulle vara en vit makt-anhängare och en rasist – trots att allt tyder på att han agerat i självförsvar och att domen även kommer att falla därefter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!