BLM-aktivisternas ”hämnd på polisen” – plundrade lågprisvaruhus

Våldsbejakande svart makt-rörelsen

publicerad 4 juni 2021
- av Per Nordin
Polis försöker gripa plundrare.

Efter att 32-årige Winston ”Boogie” Smith blivit skjuten till döds av polisen så svarade anhängare till den våldsbejakande svart makt-gruppen Black Lives Matter med att plundra lågprisvaruhuset Target.

Smith var enligt uppgifter till Gateway Pundit efterlyst för illegalt innehav av ett skjutvapen och efter att han stannades av polis i sin bil så blev han skjuten till döds – enligt polisen för att han tog fram vad som såg ut att vara en pistol. ”Boogie” ska också tidigare ha dömts för rån.

Oavsett omständigheterna kring skjutningen av Smith och dennes bakgrund så beslutade sig ett antal svart makt-aktivister och vänsterextremister för att återigen svara med att starta kravaller och plundra butiker – denna gång framför allt lågprisvaruhuset Target.


Annonser:


Enligt uppgift blev minst en person så pass allvarligt misshandlad att han förlorade medvetandet när extremisterna tog sig in i butiken.

I ett videoklipp erkänner en av BLM-aktivisterna att han inte ens vet vad personen som polisen dödade heter – men att detta inte hindrar honom från att gå ut på gatorna och begå brott.

– Jag ska inte ljuga, jag har glömt vad han heter
, ursäktade sig mannen.

En annan svart man hörs på ett filmklipp skrika att man har ”kofötter” och att man kommer att ”ta sönder den här skiten”.

Polisen satte in tårgas för att få bukt med våldsverkarna och enligt uppgifter ska minst tre av dem ha arresterats. Det stora flertalet ska dock i vanlig ordning ha kommit undan och på sociala medier menar många att det är dags att polisen på allvar tar i med hårdhandskarna mot dessa brottslingar som förstör hela stadsdelar och sprider skräck runt om i USA.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.