Fallet Assange & Wikileaks

Assanges bror: Fängelset är ett helvete

WikiLeaks-grundaren Julian Assanges bror berättade under en demonstration i London att Assanges tid i fängelse är ett helvete och att hans hopp är på väg att försvinna. Varningar riktades också till alla journalister och publicister, om att de svävar i samma fara.

Gabriel Shipton som brodern heter berättade under demonstrationen att det brittiska fängelsesystemet gör sitt yttersta för att krossa allt hopp Julian Assange har kvar och att brodern som avtjänar ett fängelsestraff på 50 veckor är svag och utmärglad. Detta efter att ha fått göra ett kort besök till anstalten där Assange sitter.
Kritiker menar dessutom att de 50 veckor som Assange nu tvingas sitta inlåst bara är en försmak på vad som komma skall och att han förmodligen kommer utlämnas till USA där han riskerar hisnande 175 år i fängelse för att ha innehaft och spridit säkerhetsklassad information där han avslöjade amerikanska krigsförbrytelser.

– Det hot som Julian Assange står inför kan med enkelhet spridas och drabba redaktörerna på The Guardian, the New York Times, Der Spiegel, ElPais i Spanien och The Sydney Morning Herald, konstaterade journalisten John Spilger som också var på plats.

Han fortsatte med att deklarera att genom att visa vårt stöd för Julian Assange så visar vi att vi värnar våra allra heligaste rättigheter och om vi förblir tysta nu, riskerar vi att tystas för alltid av ett nytt slags tyranniskt styre.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!