Assanges bror: Fängelset är ett helvete

publicerad 8 september 2019
- av Isac Boman

WikiLeaks-grundaren Julian Assanges bror berättade under en demonstration i London att Assanges tid i fängelse är ett helvete och att hans hopp är på väg att försvinna. Varningar riktades också till alla journalister och publicister, om att de svävar i samma fara.

Gabriel Shipton som brodern heter berättade under demonstrationen att det brittiska fängelsesystemet gör sitt yttersta för att krossa allt hopp Julian Assange har kvar och att brodern som avtjänar ett fängelsestraff på 50 veckor är svag och utmärglad. Detta efter att ha fått göra ett kort besök till anstalten där Assange sitter.

Kritiker menar dessutom att de 50 veckor som Assange nu tvingas sitta inlåst bara är en försmak på vad som komma skall och att han förmodligen kommer utlämnas till USA där han riskerar hisnande 175 år i fängelse för att ha innehaft och spridit säkerhetsklassad information där han avslöjade amerikanska krigsförbrytelser.

– Det hot som Julian Assange står inför kan med enkelhet spridas och drabba redaktörerna på The Guardian, the New York Times, Der Spiegel, ElPais i Spanien och The Sydney Morning Herald, konstaterade journalisten John Spilger som också var på plats.

Han fortsatte med att deklarera att genom att visa vårt stöd för Julian Assange så visar vi att vi värnar våra allra heligaste rättigheter och om vi förblir tysta nu, riskerar vi att tystas för alltid av ett nytt slags tyranniskt styre.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.