Fallet Assange & Wikileaks

Assange hyllar Ron och Rand Paul

Wikileaksgrundaren Julian Assange passade på att ösa beröm över kongressveteranen Ron Paul och hans son, Kentuckys senator Rand Paul, när han frågades ut av allmänheten via en direktsänd stream från Ecuadors ambassad i London.

– Jag är en stor beundrare av Ron Paul och Rand Paul för deras principfasthet i den amerikanska kongressen om ett antal frågor, sade Assange enligt RT.

Assange poängterade att av det stöd som Wikileaks får utgörs en stor del av samma människor som röstar på Ron eller Rand Paul.
– De starkaste anhängarna av Wikileaks under den amerikanska attacken har varit deras supportrar.

Rand och Ron Paul. Foto: Flickr/Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0
Rand och Ron Paul. Foto: Flickr/Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0

Både far och son Paul är Republikaner och självutnämnda libertarianer, någonting som Julian Assange valde att lyfta fram. Samtidigt riktade Assange kritik mot Demokraterna och valde att hylla den libertarianska falangen i Republikanerna.

Den libertarianska falangen kommer att vara ledande i framtiden, menade Assange.

– Det kommer inte från Demokraterna, det kommer inte från Ralph Nader, det kommer inte att komma från bihangen Republikanerna. Det är när det kommer till valpolitik den libertarianska delen av Republikanerna.

Visselblåsarna Edward Snowden och Bradley Manning har försvarats av Rand och Ron Paul flera gånger. De är dessutom starka motståndare till USA:s krig i Mellanöstern och Afghanistan.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!