Assange hyllar Ron och Rand Paul

Fallet Julian Assange

Wikileaksgrundaren Julian Assange passade på att ösa beröm över kongressveteranen Ron Paul och hans son, Kentuckys senator Rand Paul, när han frågades ut av allmänheten via en direktsänd stream från Ecuadors ambassad i London.

publicerad 16 augusti 2013

– Jag är en stor beundrare av Ron Paul och Rand Paul för deras principfasthet i den amerikanska kongressen om ett antal frågor, sade Assange enligt RT.

Assange poängterade att av det stöd som Wikileaks får utgörs en stor del av samma människor som röstar på Ron eller Rand Paul.

– De starkaste anhängarna av Wikileaks under den amerikanska attacken har varit deras supportrar.

Rand och Ron Paul. Foto: Flickr/Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0
Rand och Ron Paul. Foto: Flickr/Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0

Både far och son Paul är Republikaner och självutnämnda libertarianer, någonting som Julian Assange valde att lyfta fram. Samtidigt riktade Assange kritik mot Demokraterna och valde att hylla den libertarianska falangen i Republikanerna.

Den libertarianska falangen kommer att vara ledande i framtiden, menade Assange.

– Det kommer inte från Demokraterna, det kommer inte från Ralph Nader, det kommer inte att komma från bihangen Republikanerna. Det är när det kommer till valpolitik den libertarianska delen av Republikanerna.

Visselblåsarna Edward Snowden och Bradley Manning har försvarats av Rand och Ron Paul flera gånger. De är dessutom starka motståndare till USA:s krig i Mellanöstern och Afghanistan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!