Mighty Ducks-stjärnan lämnar serien – vägrar vaccinera sig

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 13 november 2021
- av Sofie Persson
Emilio Estevez som hockeytränaren Gordon Bombay.

Säsong två av Mighty Duck-serien kan bli utan hockeytränaren Gordon Bombay. Enligt källor ska skådespelaren och producenten ha blivit oense angående Disneys vaccinkrav.

Emilio Estévez har spelat karaktären Gordon Bombay i Mighty Duck-filmerna från 90-talet och även den nyinspelade serien av Disney+ som släpptes i år – The Mighty Ducks: Game Changers. Säsong två ska börja spelas in i början av 2022 men det ser ut som om hockeytränaren Bombay inte kommer att medverka i den, rapporterar Deadline.

Disneys producenter har likt flera andra producenter valt att ställa det orimliga kravet att de anställda ska injicera sig med covidvaccin. Källor menar att Estévez inte velat ställa upp på kraven och därför inte får medverka i serien längre. Vaccinkraven gäller både för skådespelare och arbetare bakom kulisserna.

Estévez ska ha vägrat avge försäkran om huruvida han kommer att gå med på vaccinkraven från nöjesjätten och därmed valde Disney att helt enkelt gå vidare utan honom. Karaktären ska helt uteslutas från serien och manuset skrivas om, enligt källor.

Vaccinationskrav vid produktioner har nu blivit standard inom nöjesindustrin, även om det ännu inte är ett allmänt krav.

Både Disney och Estévez har valt att inte kommentera händelsen.


The Mighty Ducks handlar om ett hockey-lag från Minneapolis-Saint Paul i USA och är skapad av Walt Disney. Under 90-talet kom det ut tre live-action filmer och senare kom också en animerad serie. Under 2021 släpptes ytterligare en serie om hockeylaget som heter The Mighty Ducks: Game Changers som är skapad av Disney +.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.