Nu vill skolmedicinen förpesta vår ålderdom

Ägare och ledare inom globala Big Pharma (piller- och vaccinindustrin) är djupt oroade. Detta skriver Lars Bern om i sin senaste krönika.

publicerad 16 januari 2018

Ägare och ledare inom globala Big Pharma (piller- och vaccinindustrin) är djupt oroade. Sedan 2011 viker försäljningen av deras rekordsäljande statinpiller, trots förväntningar om lovade fortsatt ökande försäljning. Jag skrev den 30 dec om detta. Sedan introduktionen på 90-talet har den årliga försäljningen ökat lavinartat och har under det första decenniet på 2000-talet legat över 300 miljarder SEK per år. Det mest sålda preparatet Pfizers Lipitor har under 14 år sålt för över 1.000 miljarder SEK. Men nu har försäljningen vänt neråt, inte därför att skolmedicinens läkare slutat att skriva ut pillren, utan därför att människor blivit…Lars Bern är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskaps- akademien sedan 1988 och Etikkollegiet.

Han har bland annat författat boken Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri och driver opinionssajten Anthropocene

 


Liknande artiklar: