Mäktige globalisten: Mikrochipp i hjärnan blir snart verklighet

publicerad 22 maj 2021
- av Isac Boman

En tv-intervju från 2016 med den ökände ultraglobalisten Klaus Schwab och tillika grundare och ordförande för World Economic Forum väcker nu stor uppmärksamhet. Bland annat menar Schwab där att inopererade mikrochipp i människornas kroppar och hjärnor kommer att bli verklighet ”definitivt inom tio år”.

– Först kommer vi att sätta dem i våra kläder och sedan kan man föreställa sig att man opererar in dem i våra hjärnor eller i vår hud och i slutändan kanske det kommer att bli en direkt kommunikation mellan vår hjärna och den digitala världen, förkunnar Schwab.

Han menar vidare att mänskligheten ska vänta sig att den fysiska, digitala och biologiska världen ”smälter ihop”.

Programledaren för fram att människor som exempelvis vill komma i kontakt med någon med hjälp av den cybernetiska tekniken inte ens kommer att behöva röra någon digital enhet, utan att uppkopplingen automatiskt ska göras via inopererade mikrochipp i kroppen.

– Ja, du pratar och du säger att du vill kopplas upp med någon just nu och först har du personliga bottar och jag såg att Zuckerberg förutspådde att vid slutet av året skulle han ha sin egen robot, sin personliga butler som kan tjäna honom, fyller Schwab i.

Han talar också om personliga robotar som lär sig med hjälp av artificiell intelligens och som inte bara ska hjälpa människor vid fysiskt arbete utan snarare fungera som en ”intellektuell partner” för dem.

 

Den profilerade teknokraten och transhumanisten har tidigare deklarerat att ”människa och maskin ska smälta samman” och har blivit vida känd i världens fria medier för att ligga bakom slagordet ”The Great Reset” och ”Den fjärde industriella revolutionen” – något som Schwab fört fram som en “lösning” för coronakrisen.

Slagorden, framförallt The Great Reset – “den stora omstarten”, har blivit mycket populärt bland globalistiskt sinnade politiker och var bland annat tema för årets profilerade World Economic Forum-möte Davos Agenda där Schwab konfererade med inflytelserika makthavare över hela världen. Begreppet åsyftar bland annat en omställning där det nuvarande kapitalistiska systemet ska omformas till ett mer globaliserat och teknokratiskt styre med långtgående digitalisering och robotisering – även av människorna själva.

Deltog i samtalen med Schwab gjorde bland annat FN:s generalsekreterare Antonio Gutérres, Världshälsoorganisationens direktör Thedros Adhanom Ghebreyesus, Internationella valutafondens direktör Kristalina Georgieva, den amerikanska smittskyddsmyndighetshetschefen Anthony Fauci, den europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Ytterst kommer den fjärde industriella revolutionen leda till en sammansmältning av våra fysiska, digitala och biologiska identiteter”, förklarade Schwab själv i ett utspel för Chicago Council on Global Affairs redan 2019.

Även i sin bok ”Shaping the Future of The Fourth Industrial Revolution” förklarar Schwab på samma tema hur den nya teknologin exempelvis ska komma att användas för tillåta myndigheter och andra samhällsaktörer att få tillgång till människors hjärnor för att avläsa deras tankar och styra deras beteende. Schwab menar dock att denna teknik, som kritiker menar är som hämtad ur en mörk dystopi, är någonting positivt och i stort sett oproblematiskt.

I takt med att möjligheterna inom detta område utvecklas så kommer polis och domstol frestas att använda teknikerna för att bedöma sannolikhet för kriminella aktiviteter, avgöra skuld eller kanske till och med hämta minnen direkt från människors hjärnor”, visionerar han.

Schwab och hans allierade har också arrangerat ett projekt som ska förbereda makthavare för att “digitalvaccinera” hela internet med världsomspännande tekno-totalitära lösningar. Detta, enligt en annan “profetia” från Schwab – för att kunna lösa en framtida “potentiell global cyberpandemi” av virusattacker och vad han benämner som falska nyheter och information.

En profilerad globalist och teknokrat

Nya Dagbladet har vid ett flertal tillfällen tidigare rapporterat om Klaus Schwabs förehavanden.

Han är bland annat känd för att genom World Economic Forum ha orkestrerat simuleringsövningen Event 201 av en ”fiktiv” coronapandemi tillsammans med andra inflytelserika makthavare – månader innan den verkliga coronakrisen tog sin början.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!