Musse Pigg och Adolf Hitler fick egna vaccinpass

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 1 november 2021
- av Redaktionen
Det är oklart huruvida Musse Pigg eller Adolf Hitler tagit de sprutor som krävs för att få sina certifikat.

Privata nycklar för att signera EU:s digitala covidcertifikat rapporteras ha blivit läckta och cirkulerar nu på meddelandeappar och andra sajter ämnade för dataläckor. Detta har lett till att några personer tagit tillfället i akt och skapat fungerande covidpass för bland annat Musse Pigg och Adolf Hitler.

Flera betraktare konstaterar att aktionen lägger ett löjets skimmer över vaccinpassen och att den ytterligare kan underminera förtroendet för passen.

Det cirkulerar flera olika vaccinpass med giltig signatur. Det är möjligt att en databas med privata nycklar har komprometterats och att detta kan sluta med ett avbräck i förtroendet för Green Pass-arkitekturen”, påpekar GitHub-användaren Emanuele Laface.


Annonser:


EU ska enligt uppgift ha inlett en utredning om saken och enligt IT-magasinet Bleeping Computer säger en kontaktman i ett uttalande att man ”Kraftigt fördömer denna illvilliga handling, som representerar påverkan på ett känsligt och strategiskt område”.

Tråkigt nog för den företagsamme Musse och Tysklands tidigare rikskansler har deras certifikats giltighet sedermera upphört. Huruvida deras covidpass kommer att förnyas återstår att se, men klart är att pass fortfarande säljs på olika forum – bland annat av en användare från Polen som erbjuder fritt anpassningsbara pass för 300 amerikanska dollar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.