Medicinsk apartheid i Väst

EU i ny uppgörelse om ”vaccinpass” – vill ha medicinsk apartheid från och med 1 juli

publicerad 21 maj 2021
Europaparlamentets ordförande David Sassoli, Portugals premiärminister António Costa och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Företrädare för Europaparlamentet och EU:s medlemsländer har nu slagit fast att man kommer att försöka införa det tilltänkta systemet för medicinsk apartheid i Europa. Målsättningen att villkora medborgerliga fri- och rättigheter i EU med digitala vaccinationspass, som även ska innehålla information om personlig sjukdomshistorik, ska enligt planen börja implementeras på befolkningen redan från och med den 1 juli.

AFP rapporterar att företrädare för EU:s medlemsländer och EU-parlamentet nått en ”överenskommelse” om passen och att dessa ska börja gälla i unionen redan den 1 juli – alltså om bara en dryg månad.

I korthet har makthavarna kommit fram till att medborgare i EU:s 27 medlemsländer ska kunna beviljas ett så kallat digitalt ”grönt intyg” där inte bara deras vaccinationsstatus listas utan också information om deras sjukdomshistorik och om de har testat positivt eller negativt för viruset.
Ett viktigt steg mot omstarten av den fria rörligheten så säkert som möjligt”, twittrar EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides.


 


Liknande artiklar: