Insändare

”Skansens beslut upprör med all rätt”

Skansens avlivande av fyra vargar var ett kallsinnigt beslut som i sammanhanget skapar misstro. Det skriver Sascha Camilli på PETA Foundation.

publicerad 15 oktober 2021

Skansens okänsliga beslut att döda fyra vargar så att djurparken kan ”fokusera på andra arter” har med all rätt skakat Sverige. De fyra vargarna föddes på Skansen som en del av ett avelsprogram, denna kallsinniga handling skapar en misstro bland besökarna om syftet med avelsprogrammet verkligen var avsett för att bevara arten.

Skansen medger själv att det skulle ha varit omöjligt att återföra djuren till deras naturliga miljö. Istället valde anläggningen att ta in nya arter, till exempel fjällrävar, att visa upp och eventuellt också göra sig av med när de blir obekväma.

Alla som är upprörda över Skansens vargars öde borde donera till kampanjer som skyddar vilda djur i deras naturliga miljö, snarare än att stödja institutioner som behandlar djur som rekvisita för underhållning.


Annonser:


Sascha Camilli


Sascha Camilli är djurrättsaktivist och europeisk press- och projektkoordinator för People for the Ethical Treatment of Animals, PETA.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.