Oppositionen vill tvinga bort Jomshof

Islamiseringen i Europa

publicerad 14 augusti 2023
- av Jan Sundstedt
Richard Jomshof har retat upp oppositionen med sina uttalanden om islam.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


S, C, V och MP kräver nu en omröstning i syfte att tvinga bort Sverigedemokraternas Richard Jomshof som ordförande i justitieutskottet. Bakgrunden menar man är att SD-toppens islamkritik “äventyrar Sveriges säkerhet”.

Efter de uppmärksammade koranbränningarna uppmanade muslimska auktoriteter till ”bredare dialog” om händelserna. Många krävde också att hädelselagar skulle införas eller att skändning av Koranen ska klassas som hets mot folkgrupp.

Jag håller med om att vi behöver en ‘bredare dialog’, en dialog om hur vi demokratiserar den muslimska världen. Eller varför inte en dialog om islam, denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed”, svarade SD-toppen då.

Nu menar den politiska oppositionen att Jomshof genom sina uttalanden ”äventyrar Sveriges säkerhet” och att han därför inte är lämplig att vara ordförande för justitieutskottet.

– Det är en hatisk retorik med syftet att splittra och skada Sverige, hävdar Ardalan Shekarabi (S).

– Eftersom Ulf Kristersson inte hanterar situationen kommer vi i V, S, C och MP att agera. På nästa sammanträde med justitieutskottet den 31 augusti kommer vi kräva en omröstning om Jomshofs ställning som ordförande, menar Gudrun Nordborg (V).

Jomshof själv menar att det är oppositionen som försöker skapa splittring för egen vinnings skull och att dessa partier inte bär ansvar för det säkerhetspolitiska läget.

– I stället för att ifrågasätta den som försvarar demokratin och yttrandefriheten mot de islamistiska krafterna, kanske det är dags för S, MP, C och V att sluta springa deras ärenden och ta ansvar för den situation man själv har skapat.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!