Myndigheter stänger ner webbplatser under valnatten – hävdar risk för digitala attacker

publicerad 26 maj 2019

  Länsstyrelsernas webbplatser kommer att vara stängda från klockan 18 idag och fram till dess att rapporteringen av röster är avslutad. Beslutet gäller alla länsstyrelser i landet, vilken typ av hot och attacker man är oroliga för specificeras dock inte.

  Besökare av Länsstyrelsernas hemsidor kommer istället mötas av att sidan är stängd men att den öppnar på måndag igen, hänvisningar om krisinformation kommer fortsatt finnas tillgänglig, rapporterar Sveriges radio.

  Det är inte första gången som myndigheterna stänger ner sina webbsidor i valtider, samma sak gjordes förra hösten till riksdagsvalet.
   ‒ Vi brukar alltid stänga webbplatserna under valnatten, det gjorde vi även vid valet i höstas. Vi vill inte ta risken att behöva hantera hot eller attacker mot dem, utan vi vill koncentrera oss på vårt uppdrag som röstmottagare från valdistrikten, säger Magnus Peterson vid Länsstyrelsernas IT-avdelning, i ett pressmeddelande.

  Hemsidorna beräknas vara uppe igen någon gång under måndagsmorgonen.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!