”Göteborg, nu kör vi!” – Ny demonstration mot vaccinpass i helgen

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 18 januari 2022
- av Markus Andersson

På lördag kommer det att gå ett fackeltåg genom Göteborg. Nej till vaccinpass står i fokus hand i hand med att stå upp för grundläggande medborgerliga rättigheter i Sverige.

Nu på lördag den 22 januari kommer en ny demonstration via World Wide Rally for Freedom att äga rum i Göteborg. Människor kommer att samlas vid Gustaf Adolfs Torg klockan 15.00, där det sedan kommer att genomföras ett fackeltåg till Götaplatsen.

Vi står upp för våra fri- och rättigheter. Vi kan inte tillåta medicinsk segregation och tvång. Vi måste skydda våra barn. Vi kommer inte att tillåta vår demokrati att brytas ned till förmån för en global teknokrati. Tillsammans i solidaritet med världen så står vi för frihet”, skriver arrangören Mikael Cromsjö på Facebook-eventet.


Annonser:


På plats kommer det även att finnas talare, musik och artister. Tre artister är bokade samt ett band som kommer att stå på scen vid Götaplatsen. Några talare kommer sedan att närvara och avslutningsvis blir det en stor eldceremoni.

För stärkt grundlagsskydd. För stärkt demokrati. För yttrandefrihet. För frihet! Göteborg, nu kör vi”! skriver Cromsjö.

Den ursprungliga intentionen var att förlägga manifestationen till Stockholm, men den delvis konkurrerande så kallade ”Frihetsrörelsen” valde dock att arrangera en egen manifestation i Stockholm samma dag, varför World Wide Rally istället valt att fokusera på Göteborg.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.