“Göteborg, nu kör vi!” – Ny demonstration mot vaccinpass i helgen

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 18 januari 2022
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


På lördag kommer det att gå ett fackeltåg genom Göteborg. Nej till vaccinpass står i fokus hand i hand med att stå upp för grundläggande medborgerliga rättigheter i Sverige.

Nu på lördag den 22 januari kommer en ny demonstration via World Wide Rally for Freedom att äga rum i Göteborg. Människor kommer att samlas vid Gustaf Adolfs Torg klockan 15.00, där det sedan kommer att genomföras ett fackeltåg till Götaplatsen.

Vi står upp för våra fri- och rättigheter. Vi kan inte tillåta medicinsk segregation och tvång. Vi måste skydda våra barn. Vi kommer inte att tillåta vår demokrati att brytas ned till förmån för en global teknokrati. Tillsammans i solidaritet med världen så står vi för frihet”, skriver arrangören Mikael Cromsjö på Facebook-eventet.

På plats kommer det även att finnas talare, musik och artister. Tre artister är bokade samt ett band som kommer att stå på scen vid Götaplatsen. Några talare kommer sedan att närvara och avslutningsvis blir det en stor eldceremoni.

För stärkt grundlagsskydd. För stärkt demokrati. För yttrandefrihet. För frihet! Göteborg, nu kör vi“! skriver Cromsjö.

Den ursprungliga intentionen var att förlägga manifestationen till Stockholm, men den delvis konkurrerande så kallade “Frihetsrörelsen” valde dock att arrangera en egen manifestation i Stockholm samma dag, varför World Wide Rally istället valt att fokusera på Göteborg.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!