Yoghurt kan motverka tungmetaller

publicerad 7 november 2015

Probiotiska bakterier i yoghurt kan skydda barn och gravida kvinnor från tungmetallförgiftning, enligt en ny studie.

Bakterien Lactobacillus rhamnosus bacteria har visat sig bra på att binda upp såväl kvicksilver som arsenik, och forskarna hoppas nu att regelbunden konsumtion av yoghurt med bakterien ska kunna hindra kroppen från att absorbera metaller från maten.

Nu ska yoghurten produceras och delas ut till lokalbefolkningen på flera platser i Mwanza i Tanzania, som ligger vid Victoriasjön som är starkt förorenad av bekämpningsmedel och tungmetaller, inklusive kvicksilver, skriver ClickGreen.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.




Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.