Visselblåsare: Vi tvingades ljuga om GMO

En före detta anställd på den amerikanska matvarukedjan Whole Foods Market berättar i en anonym intervju gjord av "Organic Spies" att företagets ledning gav order till personalen att ljuga för kunder om huruvida butikerna har livsmedel som framställts med genetiskt modifierade ingredienser (GMO).

publicerad 23 september 2013
- av Alexander Almqvist

https://www.youtube.com/watch?v=db8-xEr5bP4

Organic Spies hävdar också att Whole Foods toppchefer var fullt medvetna om att företagets anställda utbildades för att ljuga för kunderna om GMO, någonting som dementeras kraftigt av Whole Foods Market, skriver NaturalNews.com.

– Vi fick lära oss att vi inte hade någonting med GMO, bara naturligt, inget konstgjort, säger den kvinnliga visselblåsaren.

Whole Foods Market ska medvetet ha lärt sina anställda att ljuga för kunderna om GMO under en femårsperiod, enligt Organic Spies. Det ska ha skett mellan 2007 och 2011.

– Jag blev chockad när jag upptäckte att Whole Foods gör produkter som innehåller GMO. Jag känner mig som en idiot. Om en gravid kvinna eller någon med allvarliga medicinska problem frågade mig om produkterna innehöll GMO så svarade jag nej, övertygad om att vi inte hade något med GMO, säger visselblåsaren.

Matvarukedjan beskriver sig som en certifierad organisk och ekologisk försäljare men beskrivningen är vilseledande för konsumenter. I själva verket säljer Whole Foods inte alls de ekologiska produkter som man lovar utan ofta genmanipulerade produkter.

 Whole Foods har så många GMO-produkter att man har tappat räkningen på hur många de är, säger en annan anställd på matvarukedjan enligt NaturalNews.com.

 

Alexander Almqvist
alexander.almqvist@nyadagbladet.seLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.