Veterinärer kritiserar nytt hundvaccin

publicerad 15 augusti 2013

Ett nyutkommet vaccin gör det möjligt att vaccinera hunden mot borrelia. Men flera veterinärer är oroliga över borreliavaccinets biverkningar, skriver SVT.

Vid upptäckt är den fästingburna sjukdomen Borrelia relativt lättbehandlad med hjälp av antibiotika. Men vaccineringssymptomen är vanliga hos såväl hundar som människor. Flera djurkliniker i Västerås är starkt tveksamma till att köpa in vaccinet.

Det finns en hel del biverkningar med det här vaccinet och dessutom är det inte gjorts så mycket undersökningar som man kanske skulle vilja, säger Tina Mannerfelt, klinikveterinär på Djurdoktorn i Västerås, till SVT.


Annonser:


Enligt Västra djursjukhuset förekommer det biverkningar av borreliavaccination i form av övergående feber och svullnad vid injektionsstället för hundarna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.