Hälsa

Tandvårdsskadeförbundet vill få bort metaller ur tandvården

Efter nya upptäckter vill nu Tandvårdsskadeförbundet få Socialstyrelsen att minska på metaller i tandvården. 

En korrelation mellan användning utav metaller i tandvården och olika former av sjukdomssymptom  har uppdagats av Tandvårdsskadeförbundet.

Efter en ny intervju av förbundet med tre drabbade personer som fått bland annat stämbandsförlamning och akut trötthetssyndrom som resultat av sina amalgamfyllningar så visar det sig att symptomen kan vara värre än man tidigare befarat.

Att psykiska problem och värk är symptom som kan uppstå som resultat utav användning av metaller är känt sedan tidigare, menar Tandvårdsskadeförbundet.

– Sådana fenomen är kända sen långt tillbaka. Ändå ökar antalet metaller i tandvården.

Nu försöker Tandvårdsskadeförbundet sätta press på att Socialstyrelsen lagstadgar mot användandet utav metaller i tandvården.

 

William Johansson

Liknande artiklar

Kritikstorm mot Socialstyrelsen för broschyr till ... Socialstyrelsen har valt att dra tillbaka sin informationsbroschyr som riktar sig till vuxna personer som är gifta med b...
PRO tvingas betala tillbaka miljonbelopp för felak... Pensionärernas riksorganisation, PRO, tvingas nu att betala 1,6 miljoner för att man under en tid uppgett att man hade f...
Stor ökning av hjärntumörpatienter i Sverige Antalet patienter som i sjukvården får diagnosen hjärntumör fortsätter att öka i Sverige enligt ny statistik från Social...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!