Hälsa

Svenskar mest kritiska till vaccin i Europa

Arkivbild.

Nästan hälften av svenskarna ifrågasätter mässlingsvaccinet eller anser att det inte behövs, uppger EU-kommissionen.

Endast 56,5 procent av svenskarna anser att MPR-vaccinet mot mässling, påsjuka, rödahund är säkert. Andelen som ansåg att det var viktigt att barn får MPR-vaccinet uppgår till 57,1 procent. Snittet i EU ligger på omkring 80 procent.

Siffrorna är från en ny studie från EU-kommissionen och visar att Sverige är det europeiska land med största andel skeptiker till MPR-vaccinet.

Andelen personer som oroas över vaccinernas säkerhet har dessutom ökat de senaste två åren och ligger nu på rekordnivåer, rapporterar Ekot.

Liknande artiklar

Massmedia kräver att Facebook raderar vaccinkritik... Flera etablerade medier vill se att Facebook censurerar kritik och ifrågasättande av vaccin. Det handlar om medier so...
Nytt ebolafall i afrikansk storstad Det senaste ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa går in i en ”ny fas” sedan ett fall upptäckts i storstaden Mbandaka. Ett ...
“Vacciner orsakade plötslig spädbarnsdödR... Vaccinationsdomstolen i USA, Vaccine Court, anser att det är bevisat att en fyra månaders gammal baby dog av sina vaccin...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!