Hälsa

Storbritannien slutar finansiera homeopati

I Storbritannien har landets sjukvårdsmyndighet NHS beslutat att strypa all finansiering till användandet av homeopati, trots att landets hälsominister är en aktiv förespråkare.

National Health Service, NHS, fattade beslutet efter en längre tids debatt, där vissa menar att homeopati är “pseudovetenskap” som endast ger en placeboeffekt medan andra menar att homeopati har visat sig kunna bota sjukdomar hos människor.
Beslutet är extra kontroversiellt eftersom Storbritanniens hälsominister Jeremy Hunt är en förespråkare av homeopati, liksom prins Charles, skriver The Telegraph.

Utöver homeopati stryper NHS även all finansiering av växtbaserade mediciner i samband med att myndigheten genomför besparingar i verksamheten.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!