Nu ska barn i New York tvångsvaccineras

I New York i USA har beslutsfattarna röstat för ett lagförslag som gör det obligatoriskt för alla barn som är under sex år fyllda ska vaccineras mot influensa, rapporterar lokala medier.

publicerad 1 januari 2014

Politikerna menar att tvångsvaccination av småbarn kommer att skydda dem och minska spridningen av influensaviruset i hela samhället.

”Tar bort föräldrarnas samtycke”
Mack Rosenberg, som är mamma till ett autistiskt barn, tycker dock att tvångsvaccineringen tar bort föräldrarnas rätt att bestämma vad de själva vill.

Det tar bort föräldrarnas samtycke och ger dem ingen möjlighet att fatta egna beslut om vad som kan vara det bästa hälsoalternativet för sina familjer, säger hon till ABC.
Över 150 000 barn kommer sammanlagt att vaccineras. Vad som händer om en förälder nekar sitt barn att vaccineras är dock oklart, men liknande tvångsvaccineringar utförs redan i närliggande New Jersey och Connecticut.

– Vi kräver redan att barn vaccineras mot mässling, påssjuka, kikhosta och vattkoppor. Detta är verkligen en vaccinering som vi vet är viktig, säger doktor Jay Varma, kommissionär vid New Yorks hälsoavdelning, till ABC.

Undantag vid religiösa skäl
Över 249 brev har skickats in till borgmästaren Michael Bloombergs administration…


 


Liknande artiklar: