Hälsa

Nu ska barn i New York tvångsvaccineras

Publicerad 1 januari 2014

I New York i USA har beslutsfattarna röstat för ett lagförslag som gör det obligatoriskt för alla barn som är under sex år fyllda ska vaccineras mot influensa, rapporterar lokala medier.

Politikerna menar att tvångsvaccination av småbarn kommer att skydda dem och minska spridningen av influensaviruset i hela samhället.

"Tar bort föräldrarnas samtycke"
Mack Rosenberg, som är mamma till ett autistiskt barn, tycker dock att tvångsvaccineringen tar bort föräldrarnas rätt att bestämma vad de själva vill.

Det tar bort föräldrarnas samtycke och ger dem ingen möjlighet att fatta egna beslut om vad som kan vara det bästa hälsoalternativet för sina familjer, säger hon till ABC.
Över 150 000 barn kommer sammanlagt att vaccineras. Vad som händer om en förälder nekar sitt barn att vaccineras är dock oklart, men liknande tvångsvaccineringar utförs redan i närliggande New Jersey och Connecticut.

– Vi kräver redan att barn vaccineras mot mässling, påssjuka, kikhosta och vattkoppor. Detta är verkligen en vaccinering som vi vet är viktig, säger doktor Jay Varma, kommissionär vid New Yorks hälsoavdelning, till ABC.

Undantag vid religiösa skäl
Över 249 brev har skickats in till borgmästaren Michael Bloombergs administration som motsätter sig de nya lagändringarna om vaccinationer. Beslutet väntas träda i kraft den 31 december 2014.

Undantag från tvångsvaccinationen kommer endast gälla då antingen religiösa eller medicinska skäl föreligger.

 

 

Läs även:
Fick MS av Gardasil – polisanmäler vaccinbolag
”Gardasil är farligt och fungerar inte”
Japan slutar rekommendera HPV-vaccin


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!