Hälsa

Massmedia kräver att Facebook raderar vaccinkritik

Flera etablerade medier vill se att Facebook censurerar kritik och ifrågasättande av vaccin.

Det handlar om medier som The Telegraph och The Daily Beast som vill att Facebook agerar mot personer och grupper som ifrågasätter vaccinernas säkerhet.

Även i Sverige har media skrivit om vaccinationsmotståndet på Facebook.

På nätet gror vaccinationsmotståndet i hemliga Facebook-grupper och på konspiratoriska sajter – även efter mässlingsutbrottet i Göteborg”, skriver Expressen.

Till skillnad från Expressen går den amerikanska tidningen The Daily Beast så långt att man kritiserar Facebook för att vaccinkritik tillåts på plattformen.

Ryssar som främjar falska nyheter är illa nog, men sidor som hävdar att vacciner skadar barn är farliga – och företaget (Facebook) gör ingenting för att stoppa dem”, skriver The Daily Beasts Will Sommer.

Liknande artiklar

Facebook utreds för att ha spridit användardata Federala åklagare väljer nu att granska den sociala mediejätten efter att det framkommit uppgifter om att Facebook har d...
Läcka: Facebook har utvecklat kod för att censurer... Nyligen läckta uppgifter visar att Facebook censurerar och minskar spridningen för konservativa och invandringskritiska ...
Facebook har tappat en miljon användare på tre mån... Under de senaste tre månaderna har Facebook tappat en miljon användare, bara i Europa. Facebook presenterade i veckan...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!