Hälsa

Japan slutar rekommendera HPV-vaccin

Japanska myndigheten för hälsa, arbete och välfärd ber nu lokala myndigheter sluta rekommendera HPV-vaccin för flickor mellan 12 och 16 år. Flickorna har ännu inte förbjudits att ta sprutan, men myndigheten rekommenderar inte någon att ta den.

flicka-gardasil
Allt fler biverkningar befaras kunna kopplas till vaccinet

Efter en genomgång av 43 fall där personer som vaccinerats upplevt smärta blev slutsatsen att man inte kunde utesluta vaccinet som orsak. Specialgruppen som stod bakom studien säger:
“…aktiva rekommendationer av HPV-vaccin bör upphöra tills att bieffekterna blivit bättre kartlagda”

Den japanska regeringen har subventionerat både vaccinet Gardasil och Cervarix sedan 2010, men vaccineringarna tog inte fart förrän i april i år då vaccinet infördes i det allmänna vaccinationsprogrammet.

Japanen Mika Matsufujis dotter tog HPV-vaccinet Cervarix 2011 och blev efter ett tag rullstolsbunden då hon successivt förlorade förmågan att gå.

138 dödsfall hittills i USA
Enligt amerikanska “Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS)” som sammanställer rapporterade biverkningar i USA är nu HPV-vaccin uppe i 30 000 rapporter, varav många är allvarliga biverkningar och hela 138 dödsfall har hittills rapporterats. Samtidigt rapporteras endast 10-20% av alla biverkningsfall.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!