Allmänna swimmingpooler kan vara hälsofarliga

publicerad 27 maj 2016

I USA har 80 procent av de testade swimmingpoolerna för allmänheten minst en hälsofarlig aspekt, visar en undersökning från amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Allmänna swimmingpooler som är öppna för alla uppfyller ofta inte de hälsokrav som sätts av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), den amerikanska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, visar en ny och omfattande undersökning från myndigheten.

Totalt testade CDC nästan 49 000 allmänna badplatser i fem olika delstater. Av dessa badplatser uppfyllde endast 20 procent myndighetens hälsokrav.

CDC tvingades stänga ner en av åtta undersökna swimmingpooler då de utgjorde en hälsorisk för besökarna och människor runt omkring,

Ingen ska riskera att bli sjuk eller skadad när man besöker en offentlig pool eller ett vattenlekland, säger läkaren Beth Bell i ett pressmeddelande från CDC.

Det vanligaste felen som CDC upptäckte var fel pH-halt, dålig säkerhetsutrustning och hälsofarliga rengörings- och klormedel.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!