Hälsa

Allmänna swimmingpooler kan vara hälsofarliga

I USA har 80 procent av de testade swimmingpoolerna för allmänheten minst en hälsofarlig aspekt, visar en undersökning från amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Allmänna swimmingpooler som är öppna för alla uppfyller ofta inte de hälsokrav som sätts av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), den amerikanska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, visar en ny och omfattande undersökning från myndigheten.

Totalt testade CDC nästan 49 000 allmänna badplatser i fem olika delstater. Av dessa badplatser uppfyllde endast 20 procent myndighetens hälsokrav.

CDC tvingades stänga ner en av åtta undersökna swimmingpooler då de utgjorde en hälsorisk för besökarna och människor runt omkring,

Ingen ska riskera att bli sjuk eller skadad när man besöker en offentlig pool eller ett vattenlekland, säger läkaren Beth Bell i ett pressmeddelande från CDC.

Det vanligaste felen som CDC upptäckte var fel pH-halt, dålig säkerhetsutrustning och hälsofarliga rengörings- och klormedel.

Liknande artiklar

Rengöringsprodukter lika skadliga som att röka 20 ... Enligt en ny norsk studie motsvarar långvarig exponering för rengöringsprodukter att röka 20 cigaretter om dagen. Stu...
Kraftigt minskad spermieproduktion – enbart hos vi... En ny studie från Israel visar att spermieproduktionen hos västerländska män minskat med hela 52 procent sedan 1970-tale...
Maersk polisanmäls för kemikalieutsläpp i Nordsjön... Det danska olje- och transportkonglomeratet Maersk erkänner att man släppt ut uppemot 42 ton av bensalkoniumklorid (BAC ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!