Allmänna swimmingpooler kan vara hälsofarliga

publicerad 27 maj 2016

I USA har 80 procent av de testade swimmingpoolerna för allmänheten minst en hälsofarlig aspekt, visar en undersökning från amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Allmänna swimmingpooler som är öppna för alla uppfyller ofta inte de hälsokrav som sätts av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), den amerikanska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, visar en ny och omfattande undersökning från myndigheten.

Totalt testade CDC nästan 49 000 allmänna badplatser i fem olika delstater. Av dessa badplatser uppfyllde endast 20 procent myndighetens hälsokrav.

CDC tvingades stänga ner en av åtta undersökna swimmingpooler då de utgjorde en hälsorisk för besökarna och människor runt omkring,

Ingen ska riskera att bli sjuk eller skadad när man besöker en offentlig pool eller ett vattenlekland, säger läkaren Beth Bell i ett pressmeddelande från CDC.

Det vanligaste felen som CDC upptäckte var fel pH-halt, dålig säkerhetsutrustning och hälsofarliga rengörings- och klormedel.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.