Alkoholfri öl allt populärare bland svenskarna

publicerad 25 augusti 2019

Försäljningen av alkoholfri öl fortsätter att öka. Bara under det första halvåret har det sålts 11 miljoner liter alkoholfri öl i Sverige.

Allt fler svenskar väljer att dricka alkoholfri öl. Försäljningen har ökat under det senaste åren. I år har 11 miljoner liter alkoholfri öl sålts i Sverige, vilket är en uppgång med 25 procent jämfört med samma period ifjol.

– Vi får hela tiden starka signaler om att alkoholfritt vinner i olika sammanhang där konsumenten vill kunna njuta av den goda smaken av öl men inte vill ha alkoholen, säger Karin Atterfors, marknadschef för öl på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

Den alkoholfria öl som säljs mest på Systembolaget är Carlsberg Alcohol Free, följd av det danska mikrobryggeriet Mikkeller och deras Drink’in The Sun på andra plats.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.