Hälsa

Alkoholfri öl allt populärare bland svenskarna

Försäljningen av alkoholfri öl fortsätter att öka. Bara under det första halvåret har det sålts 11 miljoner liter alkoholfri öl i Sverige.

Allt fler svenskar väljer att dricka alkoholfri öl. Försäljningen har ökat under det senaste åren. I år har 11 miljoner liter alkoholfri öl sålts i Sverige, vilket är en uppgång med 25 procent jämfört med samma period ifjol.
– Vi får hela tiden starka signaler om att alkoholfritt vinner i olika sammanhang där konsumenten vill kunna njuta av den goda smaken av öl men inte vill ha alkoholen, säger Karin Atterfors, marknadschef för öl på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

Den alkoholfria öl som säljs mest på Systembolaget är Carlsberg Alcohol Free, följd av det danska mikrobryggeriet Mikkeller och deras Drink’in The Sun på andra plats.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • alkohol
  • öl