WHO-läkare: ”Vaccinkritik mer dödligt än terrorism”

Totalitära samhällsutvecklingen

publicerad 9 januari 2023
- av Sofie Persson
Dr. Peter Hotez vid ett event för att "främja vaccinförtroende" i maj 2019.

I en propagandistisk video som marknadsförs av WHO:s officiella konto går läkaren Peter Hotez nu ut med att stämpla vaccinkritik som en ”dödlig kraft” som ”dödar fler än vapenvåld och terrorism”.

I en ny video på WHO:s Twitter-konto delar läkaren Peter Hotez synpunkter på vaccinkritiker och ”desinformation”. Där menar Hotez att detta har blivit en ”dödande kraft” i världen.

Antivaccinaktivism, som jag faktiskt kallar antivetenskaplig aggression, har nu blivit en stor dödande kraft globalt”, säger läkaren i videon.

Vidare påstår Hotez att denna typ av ”antivetenskap” dödar fler människor än ”vapenvåld, global terrorism, kärnvapenspridning eller cyberattacker”. Han menar på oklar grund att omkring 200 000 personer avlidit till följd av att man ”vägrat ta covidvaccin”, helt utan referens till människor som tagit vaccinet och drabbats av skador. Inte heller nämns forskning som visar att covidvaccin bland annat kan innebära en förhöjd risk för bland annat myocardit hos unga.

Hotez är personligen aktiv inom vaccintillverkning och leder bland annat forskning inom vaccin mot Leishmaniasis, SARS och Chagas sjukdom. Han har tillsammans med mikrobiologen Maria Elena Bottazzi skapat covidvaccinet Corbevax.

 

Läkaren menar att det uppstått en politisk rörelse som i USA och Tyskland kan länkas till högerextremism och att det ”behövs politiska lösningar för att hantera detta”.

Det här är ett nytt ansikte av antivetenskaplig aggression och därför behövs politiska lösningar för att hantera detta”, avslutar han.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.