Tysk studie: Allvarliga vaccinskador 40 gånger vanligare än myndigheters rapporter

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 28 maj 2022
- av Redaktionen

En studie vid Berlins universitetssjukhus gör gällande att vaccinskador har förekommit 40 gånger oftare än vad myndigheter har rapporterat om.

Det handlar om en längre studie där man undersökt effekterna av att ta något av covidvaccinerna och där man under ett år har följt 40 000 vaccinerade tyskar.

Enligt studien drabbades nästan 1 av 100 covidvaccinerade av allvarliga biverkningar, vilket innefattar svår muskel- och ledvärk, hjärtmuskelinflammation, neurologiska störningar och kraftiga överreaktioner i immunsystemet.

För att kategoriseras som allvarliga ska skadorna dessutom ha varat i veckor eller månader.

Rapporter som statliga Paul Ehrlich-institutet har gett ut visar samtidigt att myndigheten endast rapporterat 0,2 fall av svåra biverkningar per 1 000 vaccindoser.

De flesta biverkningar, även svåra sådana, avtar efter tre till sex månader, 80 procent läker ut. Men tyvärr finns det också vissa som varar mycket längre, säger professor Harald Matthes, som lett studien, till tidningen Mitteldeutscher Rundfunk.

Enligt tidningen har många läkare i Tyskland avfärdat patienter med misstänkta vaccinskador, delvis för att de inte har velat ”ta ställning i en fråga som skapat en upphettad politisk stämning”.

Professor Matthes menar vidare att många av de symptom som beskrivits som ”långtidscovid” i realiteten med största sannolikhet handlar om vaccinbiverkningar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.