MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Tysk studie: Allvarliga vaccinskador 40 gånger vanligare än myndigheters rapporter

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 28 maj 2022
- av Redaktionen

En studie vid Berlins universitetssjukhus gör gällande att vaccinskador har förekommit 40 gånger oftare än vad myndigheter har rapporterat om.

Det handlar om en längre studie där man undersökt effekterna av att ta något av covidvaccinerna och där man under ett år har följt 40 000 vaccinerade tyskar.

Enligt studien drabbades nästan 1 av 100 covidvaccinerade av allvarliga biverkningar, vilket innefattar svår muskel- och ledvärk, hjärtmuskelinflammation, neurologiska störningar och kraftiga överreaktioner i immunsystemet.

För att kategoriseras som allvarliga ska skadorna dessutom ha varat i veckor eller månader.

Rapporter som statliga Paul Ehrlich-institutet har gett ut visar samtidigt att myndigheten endast rapporterat 0,2 fall av svåra biverkningar per 1 000 vaccindoser.

De flesta biverkningar, även svåra sådana, avtar efter tre till sex månader, 80 procent läker ut. Men tyvärr finns det också vissa som varar mycket längre, säger professor Harald Matthes, som lett studien, till tidningen Mitteldeutscher Rundfunk.

Enligt tidningen har många läkare i Tyskland avfärdat patienter med misstänkta vaccinskador, delvis för att de inte har velat ”ta ställning i en fråga som skapat en upphettad politisk stämning”.

Professor Matthes menar vidare att många av de symptom som beskrivits som ”långtidscovid” i realiteten med största sannolikhet handlar om vaccinbiverkningar.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend