Van Morrison: Coronarepressionen förslavar oss

Coronarepressionen

publicerad 22 september 2020
- av Markus Andersson

Sångaren Van Morrison menar att den omfattande coronarepressionen i Storbritannien förslavar landets befolkning. I nysläppta låtar kallar han den brittiska regimen för ”fascistiska mobbare” som vill ta ifrån befolkningen deras frihet.

Den 75-årige nordirländaren är mycket missnöjd med den omfattande repressionen och de hårda restriktionerna som införts i landet och förlängts gång efter annan. Därför väljer han att protestera genom sin musik och har nyligen släppt låtar med titlarna ”No more lockdown”, ”Born to be free” och ”As I walked out”.

Van Morrison, som också har adlats av det brittiska kungahuset, argumenterar i sina låtar för att forskarna använder förvrängd och förljugen statistik för att rättfärdiga de åtgärder som han nu menar används för att förslava befolkningen.

– Det nya normala är inte normalt, sjunger han bland annat.

Texterna är mycket politiska och handlar explicit om hur regeringen tar sig för stora friheter och agerar som fascister genom att kontrollera och störa befolkningen. Han argumenterar också för att de tar ifrån befolkningen deras frihet, deras rättigheter och att de ljuger när de säger att det handlar om befolkningens säkerhet fast det egentligen handlar om att förslava människorna.

Van Morrison refererar också i sin musik till information om hur coronaviruset inte längre bedöms vara en livsfarlig sjukdom i Storbritannien men att restriktionerna fortfarande är kvar.

Artistens politiska texter har fördömts av den sittande regimen och Nordirlands hälsominister Robin Swann menar att Van Morrison är ”farlig” eftersom han motsätter sig fortsatt repression.

Van Morrison har tidigare kritiserat landets mest högljudda hälsoexperter och menar att dessa ägnar sig åt ”pseudovetenskap” när de pratar om coronavirusets oerhörda farlighet. Han har också kritiserat det faktum att underhållningsindustrin håller på att duka under på grund av alla restriktioner som införts.

– Jag tänker inte säga åt er vad ni ska tänka, det sköter regeringen på ett fantastiskt sätt redan, konstaterar han sarkastiskt och menar vidare att hans musik handlar om att frihet är ett val och att människor ska ha rätten att tänka själva.

Som Nya Dagbladet tidigare har rapporterat om har även Oasis-profilen Noel Gallagher fördömt coronarestriktionerna i landet och kravet på att bära munskydd. I Storbritannien växer oppositionen mot det många menar är en allt för totalitär regim som gör allt i sin makt för att ta ifrån befolkningen deras friheter. Senast i helgen hölls en ny stor protest i London.

Van Morrisons första sång om coronarepressionen ”Born To Be Free” släpps den 25 september.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.