Oasis-profilen till attack mot coronarepressionen: ”De tar ifrån oss för många friheter”

Coronarepressionen

publicerad 18 september 2020
- av Markus Andersson
Noel Gallagher tycker att munskyddskravet är trams.

Oasis-sångaren och gitarristen Noel Gallagher riskerar hellre böter än att bära munskydd. Han menar att de brittiska myndigheterna håller på att ta ifrån befolkningen allt för många friheter och att restriktionerna dessutom är meningslösa.

I en intervju berättar Gallagher att han konsekvent vägrat anpassa sig till den omfattande repressionen i Storbritannien och att han flera gånger blivit tillsagd att ta på sig ett munskydd eftersom han annars riskerar böter.

– Det är idioti. Det ingen lag. De håller på och ta ifrån oss allt för många friheter nu.


Annonser:


Bakgrunden är att det numera är obligatoriskt att bära munskydd i alla affärer och köpcenter i Storbritannien, regler som Gallagher menar är fullständigt idiotiska och meningslösa.

Han tar upp exemplet på ett tåg när han blev tillsagd att ta på sig en mask eftersom han annars skulle få böta 1000 pund. Sitter man ner slipper man dock böter, något Gallagher menar är både märkligt och inkonsekvent och han frågar sig ironiskt varför ”mördarviruset som sveper igenom tåget” skulle lämna människor ifred för att de sitter ner och äter.

– Jag väljer att inte använda ett munskydd och om jag får viruset så är det på mig, inte på någon annan. Om alla andra idioter har på sig masker så kommer jag inte att få viruset av dem och om jag har viruset så kommer de inte få det av mig. Jag tycker att det är idioti, det fyller ingen funktion.

Även Ian Brown
, frontfigur i Stone Roses har riktat hård kritik mot den ökande repressionen i landet och menar att samhället inte ska stängas ner, att det är onödigt att jämföra masstester och att britterna bör vägra massvaccineringsprogram.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.