MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Nano-genvaccinet klart: Tyskland förbereder för massvaccinering

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 5 december 2020
- av Markus Andersson
Tysklands förbundskansler Angela Merkel gästar den ultraglobalistiska organisationen World Economic Forum tidigare i år.

Seriösa analytiker konstaterar att det inte finns någon överdödlighet i Tyskland att tala om. Det stoppar dock inte den tyska regimen att nu starta upp en stor mängd vaccinationscenter i sina olika delstater med målsättningen att de kontroversiella massprogrammen med nano-genvaccinet ska dra igång redan i mitten av december.

Vaccinet från Biontech/Pfizer är ett nano-genvaccin som är mycket kontroversiellt eftersom det tagits fram på mycket kort tid och i sin struktur skiljer sig från många äldre etablerade vaccin. Nya Dagbladet har också rapporterat om biverkningar på flera testpersoner som blivit allvarligt skadade när de provat vaccinen och fått sjukdomstillstånd som kan vara permanenta.

Trots detta och de omfattande protesterna i hela landet och kritiken som förekommit av profilerade hälsoexperter i landet förbereder sig nu den tyska regimen för att försöka få en överväldigande majoritet av befolkningen ska ta vaccinet. En enskild läkare förväntas kunna genomföra omkring 100 vaccinationer varje dag och finansieringen till centren kommer från den federala regeringen tillsammans med delstaternas lokala regeringar.

Så sent som igår kunde NyD också rapportera om att Storbritannien gett grönt ljus för samma vaccin. Hamburger Morgonpost skriver att de första coronavaccinen just nu håller på att gå igenom godkännandeprocessen i Tyskland och att förberedelserna för att inrätta stora regionala vaccinationscenter redan är i full gång. I just Hamburg är det enligt tidningen de välkända utställningshallarna som kommer att byggas om till ett center för massvaccinationer.

Enligt tidningen uppfyller hallarna senaternas krav med goda transportförbindelser och stora utrymmen för dem som väntar på att vaccineras. Lokala hälsovårdsmyndigheter menar att hundratals vaccinationer bör kunna genomföras varje dag och man förväntar sig också att tyskarna i hög grad aktivt uppsöker de inrättade klinikerna.

Officiellt har myndigheterna ännu inte offentliggjort exakt var någonstans man ska inrätta de stora vaccinationscentren, men vad som står helt klart är att det kommer att bli en centralt belägen plats av rent logistiska skäl.

Eftersom vaccinet från företaget Biontech måste kylas permanent till minus 70 grader så kommer vaccinationerna att ske centralt via de olika centren och inte via vanliga vårdcentraler eller allmänläkare, rapporterar man vidare. Den tyska försvarsmakten ska också involveras både för transporter och lagring.

Äldreboenden och vårdhem kommer att hanteras av ”mobila vaccinationsteam” och planen är att riskgrupper och medicinsk personal ska vaccineras först tillsammans med poliser, brandmän, lärare och läkare.

Enligt den tyske läkaren Rolf Hömke kommer barn inledningsvis inte att vaccineras, åtminstone inte i Hamburg. Detta eftersom vaccinet endast har testats på vuxna. Myndigheterna kommer också aktivt att uppmana befolkningen att vaccinera sig, även om det är oklart om några tvångsåtgärder för närvarande är att vänta i landet om man vägrar.

I delstaten Schleswig-Holstein kommer massvaccinationerna att vara tillgängliga från och med mitten av december. Även Niedersachsen vill inrätta upp till 60 center av denna typ och varje center ska vara ansvarigt för att vaccinera omkring 150 000 människor. Samma sak planeras i Mecklenburg-Vorpommern och städerna Rostock och Schwerin. Förhoppningen är minst 5000 dagliga vaccinationer.

I Berlin är Albrecht Broemme samordnare för vaccinationsklinikerna och i dessa kommer 20 000 vaccinationer att ske dagligen, enligt planen. Massvaccinationerna ska pågå mellan 9 och 19 och varje vaccinationscenter måste ha 250 människor som arbetar med vaccinationsprogrammet.

Enligt Broemme ska ”alla som har vaccinationstillstånd” börja vaccinera medborgarna i Tyskland, vilket innebär inte bara läkare utan också sjuksköterskor och annan vårdpersonal.

Samordnaren menar att myndigheterna är väl förberedda för att använda massvaccinationerna och väntar egentligen bara på att vaccindoserna ska levereras och dras in i sprutor.

Många är tveksamma till de omfattande massvaccinationerna, bland annat professor Thomas Mertens som menar på att det inte finns några långsiktiga studier om säkerheten och effektiviteten hos de kommande vaccinerna. Han menar vidare att det behövs fler långsiktiga studier så att risken för allvarliga biverkningar minimeras.

– Vi har aldrig tidigare behandlat ett vaccin som ännu inte har godkänts, konstaterar han.

Genvaccinet som innehåller nanopartiklar har nämligen aldrig tidigare prövats i mer konventionella långtidsstudier, varför många oroar sig för dess biverkningar i framtiden.

Det är också noterbart att Tyskland inte har haft någon överdödlighet att tala om på grund av coronaviruset. Jämför man exempelvis med influensaåret 2015 så var det under hela året märkbart fler tyska dödsfall då än nu. Och detta utan att medborgarna tvingats till social distansering, karantän och olika begränsningar.

Nya Dagbladet har också uppmärksammat de upprepade och stora massprotesterna mot coronarepressionen i Tyskland där uppemot 20 000 människor deltagit vid enskilda demonstrationer för att kräva ett slut på restriktionerna och för att få tillbaka sina friheter och rättigheter.

Demonstrationerna hade tillstånd av polisen men slogs tillbaka hårt när man menade att de församlade inte ”höll avstånd” från varandra. Istället blev fredliga demonstranter arresterade, nedbrottade och ivägsläpade av tysk kravallpolis.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend