Coronakrisen

Polis går hårt fram mot coronaprotester

En missnöjd medborgare blir nerbrottad av kravallpolis.

Protesterna mot de hårda restriktionerna och nedstängningen av samhället i samband med coronakrisen fortgår i Tyskland och Storbritannien. Ländernas politiska ledning svarar med att kalla in kravallutrustade poliser som brottar ner och bär iväg fredliga demonstranter.

Människor i många länder är trötta på att inte kunna gå till sina arbeten och för att de tvingas leva närmast helt isolerat under en kris som man befarar att medier och politiker starkt har överdrivit och vinklat. Därför har omfattande protester och demonstrationer hållits runt om i många länder där deltagarna visat civil olydnad genom att bland annat samlas med plakat där man uttrycket sitt missnöje över den rådande situationen och hur regeringarna har hanterat coronakrisen.
Från Tyskland sprids filmklipp hur kravallutrustad polis till synes använder sig av övervåld för att få bort fredliga protesterande från gatorna, bland annat brottar man ner och bär iväg flera deltagare som man menar inte håller tillräckligt socialt avstånd eller inte bär ansiktsskydd.

 

Även i Storbritannien agerar polisen på liknande sätt där man fysiskt brottar ner och misshandlar människor som man menar inte följer de uppsatta restriktionerna. En man som bötfälldes för att ha umgåtts med människor under coronakrisen säger till tv-bolaget Ruptly att polisens agerande är en attack mot de mänskliga rättigheterna.

 

– De siktar på att förhindra föreningsfriheten, konstaterar han bittert och ifrågasätter att polisens hårda agerande skulle ha några positiva effekter på folkhälsan.

I andra delar av världen har polisen gått ännu hårdare fram mot medborgare som man menar bryter mot coronarestriktionerna och i Nigeria och andra afrikanska länder har ett antal människor mördats av polisen för att de befunnit sig utomhus istället för i karantän.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!