Nätcensuren

Trump stämmer ”big tech”-företagen efter censuren

publicerad 8 juli 2021

Donald Trump stämmer nu tech-jättarna Google, Facebook och Twitter efter att han tidigare blivit bannlyst på deras plattformar. – Vi kräver ett slut på bannlysningarna, sade han.

Den tidigare presidenten Donald Trump höll en presskonferens igår vid sin golfklubb i Bedminster, New Jersey och meddelade då han att han planerar att stämma Google, Twitter och Facebook på grund av censur. Det rapporterar Fox News.

–  Vi kommer att uppnå en historisk seger för amerikansk frihet och på samma gång yttrandefrihet, sade den tidigare presidenten.
Det var i januari i år, efter den så kallade stormningen av Kapitolium i Washington, USA, som censuren mot Trump började. Twitter var först ut och stängde av den tidigare presidenten, något som Nya Dagbladet rapporterade om. Sedan meddelade tech-jätten att Trump var bannlyst för alltid och en tid därefter följde även Facebook och Google med i censuren på sina plattformar.

– Det finns inget bättre bevis för att tech-jättarna är bortom kontroll än det faktum att de tidigare i år stängde av en sittande president. Kan de göra det mot mig, kan de göra det mot vem som helst, sade Trump.

Trump skars av från sina drygt 88 miljoner följare på Twitter. Nu stäms företaget och dess vd. Foto: Nationalfile.com

Även cheferna bakom tech-jättarna, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai och Jack Dorsey kommer att bli stämda av den tidigare presidenten. Trump själv beskriver dem ironiskt som ”tre snälla killar”.

Trump menar att censuren som tech-jättarna sysslar med är ”oamerikansk” och att de ”förstör vårt land”.

Vi kräver ett slut på bannlysningarna, på all ”cancelling”, på all ”shadowbanning”, sade han.

Ingen av tech-jättarna har kommenterat den kommande stämningsansökan ännu.


 


Liknande artiklar: