Texas förbjuder vaccinationspass

Coronarepressionen

publicerad 7 april 2021
- av Markus Andersson
Texas guvernör Greg Abbott.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Texas guvernör Greg Abbott fortsätter att gå emot förmaningar från centralregimen i Washington och låter nu meddela att man förbjuder så kallade vaccinationspass. Guvernören låter i samband med detta hälsa att man vägrar låta myndigheterna trampa på medborgarnas friheter och att man inte tänker acceptera denna typ av diskriminering.

Beskedet kommer kort efter att även Floridas guvernör Ron DeSantis meddelat att man inte tänker införa vaccinationspassen – just eftersom de ses som diskriminerande och tar ifrån medborgarna deras grundläggande friheter.

– Trampa inte på våra personliga friheter, varnade Abbot och förklarade vidare att han förvisso inte själv är motståndare till vaccin som sådana men att han är en motståndare till vad som i praktiken blir tvångsvaccinationer.

Biden-administrationens hårt kritiserade medicinske rådgivare Anthony Fauci är i sin tur mycket missnöjd med att Texas inte accepterar ökad repression och begränsningar av medborgarnas rättigheter och kritiserar det faktum att restauranger, parker och barer är öppna i Texas och att det är ”fullt med folk” i dessa.

Tydligt är dock att allt fler amerikaner börjar tröttna på repressionen. Abbotts kollega i Florida, Ron DeSantis, meddelar att man även i Florida kommer att förbjuda alla lokala företag och statliga myndigheter att utfärda vaccinationspass. Vidare blir det också förbjudet för myndigheter att ingå avtal med privata företag som kräver denna typ av pass.

I Florida har delstatens politiska ledning har deklarerat att vaccinationspassen är ”fullständigt oacceptabla” och har låtit restauranger, småföretag och butiker varit öppna och vid full kapacitet sedan september 2020.

Texas blir nu den blott andra delstaten att motsätta sig passen, men delstater som Missouri, Ohio och Pennsylvania bedöms kunna komma att ta efter beslutet.

Vänsterliberal massmedia i USA går till frän attack mot guvernörerna i Texas och Florida och hävdar att dessa ”inte kan ha mer fel om vaccinationspassen”. Man anklagar bland annat dessa för att ägna sig åt att ”förneka sanningen och vetenskapen” för att attrahera en konservativ och nationalistisk väljarbas.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!