Österrike drar sig ur FN:s migrationsavtal

publicerad 1 november 2018

Österrike drar sig ur FN:s globala migrationspakt. Beslutet fattades i ministerrådet under onsdagen och stöds av regeringen.

I en intervju med krone.at försvarade Österrikes vicekansler, FPÖ-ledaren Heinz-Christian Strache, regeringens nej till migrationsavtalet.

– Vi är som regeringsansvariga endast vår österrikiska befolkning förpliktigade. Den österrikiska suveräniteten har högsta prioritet för oss. Den måste bevaras och skyddas, sade Strache.
Österrikes tillbakadragande från migrationsavtalet kan begrundas baserat på dess innehåll – till exempel att det i pakten inte skiljs mellan olaglig och laglig migration, enligt vicekanslern Strache.

– Detta skulle kunna skapa en situation där personer som olagligen kommer till Österrike ur juridisk sikt måste accepteras. Redan av den anledningen kan pakten inte godkännas, gjorde Strache tydligt.

Tidigare har USA och Ungern ställt sig utanför migrationsavtalet.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!