Ny israelisk missilattack mot Syrien

publicerad 8 maj 2018

Israel ska ha utfört en missilattack mot den syriska armén under tisdagskvällen. Det är oklart om angreppet hade något samband med att USA meddelat att man drar sig ur Iranavtalet.

Attacken ska ha utförts av israeliskt stridsflyg inne i libanesiskt luftrum mot en arméposition i syriska al-Kisweh, beläget söder om Damaskus, rapporterar RT.

Det är oklart om någon dödats eller skadats av angreppet. Det är också oklart om anfallet har något samband med USA:s beslut under tisdagen att lämna det omtalade Iranavtalet. Angreppet är det senaste i raden av israeliska missilattacker mot Syrien och iranska trupper i Syrien.

Israelisk media har tidigare rapporterat om att Iran planerar att angripa Israel militärt som ett svar på de israeliska attackerna mot iranska styrkor i Syrien.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.