Kriget i Syrien

Uppgifter: Israeliskt missilangrepp mot syriska flygbaser

Under natten till tisdagen svensk tid ska två syriska flygbaser beskjutits med raketer av Israel, rapporterar internationella medier.

Det handlar om den regeringskontrollerade al-Shayrat-flygbasen i Homs och en annan flygbas utanför huvudstaden Damaskus. al-Shayrat är samma flygbas som USA besköt med kryssningsrobotar den 7 april ifjol, men Pentagon har förnekat att man skulle ligga bakom nattens missilattacker.

Enligt den syriska nyhetsbyrån SANA ska uppemot tio missiler ha skjutits ner av syriskt luftvärn. Obekräftade uppgifter till syriska Al-Masdar gör gällande att missilerna avfyrades av Israel från libanesiskt luftrum, vilket skulle indikera att Israel kan ligga bakom missilangreppet.

Al-Masdar rapporterar att ryska soldater ska ha befunnit sig på en av flygbaserna, men att ingen person kommit till skada.

Israel har valt att inte ge någon kommentar kring missilattackerna. Samtidigt säger Pentagon till Sky News att det finns “många spelare i regionen” som kan ha legat bakom attackerna mot flygbaserna.

Missilattackerna kommer bara några dagar efter att USA, Storbritannien och Frankrike i en gemensam aktion bombade den syriska regeringen med 103 missiler. Israel ska även ha utfört en liknande aktion mot en flygbas i Syrien tidigare i april.

Liknande artiklar

Ny video försvagar påstående om kemattack i Duma... I en ny exklusiv video ifrån Syrien intervjuas barn och anhöriga som var på plats vid den påstådda kemvapenattacken i Du...
FN-personal beskjuten i Duma Säkerhetspersonal från FN besköts under tisdagen när de besökte Duma i Syrien. Detta betyder att kemvapenexperterna från...
“Syriska barn blev inte kemvapenförgiftade&#... De barn som filmats med andningssvårigheter i syriska Duma för snart två veckor sedan utsattes inte för något kemvapenat...

 

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!