Novak Djokovic tar ställning mot tvångsvaccinationer

Coronavirusets spridning

publicerad 20 april 2020
- av Isac Boman

Novak Djokovic, främst känd för allmänheten som en av de bästa tennisspelarna genom tiderna, tar uttrycklig ställning mot obligatoriska vaccinationer för att kunna resa.

I en videochatt på Facebook nyligen deklarerade den populäre tennisstjärnan att han personligen är emot vaccination och inte vill bli tvingad av någon att ta vaccin för att kunna resa till andra länder, skriver Reuters.

– Men om detta blir obligatoriskt, vad händer då? Då måste jag göra ett val. Jag har mina egna tankar i frågan och om dessa kommer att förändras i framtiden är oklart, sade tennisstjärnan.


Annonser:


Han resonerar vidare kring vad som kommer hända om tävlingssäsongen sätter igång i slutet av sommaren. Om det blir obligatoriskt att vaccinera sig efter karantänen säger han att det kommer bli ett svårt val för honom.

I mars gick den tidigare tennisspelaren Amelie Mauresmo ut i medierna och sa att tennissäsongen 2020 kan ställas in och inte bör återupptas förrän samtliga spelare tagit vaccin. Medicinska experter tror dock inte att det kommer att finnas några vaccin tillgängliga förrän tidigast nästa år.

Djokovic inledde säsongen 2020 bland annat med att vinna sin 17:e grand slam-titel och hann förlänga sin segersvit till 18 raka matcher innan pandemin satte stopp för fortsatta tävlingar. Sommarens Wimbledon-turnering har redan ställts in för första gången sedan andra världskriget.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.