Coronarepressionen

Norsk polis stormar fester – för att upprätthålla coronarepressionen

publicerad 3 februari 2021
Norsk polis stormar privata fester.

De norska makthavarna har genom sina smittskyddsregler och coronarestriktioner förbjudit norrmännen från att arrangera privata fester. För att se till så att repressionen upprätthålls har norsk polis nu också börjat storma misstänkta fester där deltagarna riskerar böter på tusentals kronor.

Repressionen fortsätter att hårdna i Norge. Bara under natten mot söndagen så anmäldes 78 människor som misstänkta för ”brott mot smittskyddsreglerna” efter att norsk polis stormat tre sociala tillställningar i huvudstaden. I samtliga fall anlände polisen till platsen, avbröt tillställningen, tog deltagarnas personuppgifter och tvingade dem sedan att lämna lokalen – trots att festerna hölls i privata hem.

Deltagarna riskerar också böter på 10 000 kronor och den som bedöms ha ”arrangerat” festen kan räkna med betydligt högre bötesbelopp än så. I dagsläget är det nämligen olagligt att både organisera och delta i sociala tillställningar med fler än tio personer.
– Vi måste alltid prioritera. För oss kommer liv och hälsa alltid först. Ikväll har polisen haft möjlighet att rycka ut till många fester, säger operationschef Cathrine Sylju vid Oslo polisdistrikt till NRK.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!