Norge inför alkoholstopp

Coronarepressionen

publicerad 14 december 2021
- av Sofie Persson
Norges statsminister, Jonas Gahr Støre.

Norge utökar nu sina restriktioner och inför alkoholstopp på barer och restauranger. Landet meddelar också att man kommer att öka vaccinationstakten för sina medborgare.

Under måndagen meddelade man att nya restriktioner kommer att införas i Norge. Detta på grund av att man sett en ökning av covid-19 i landet och även flera nya fall av den så kallade omikronvarianten.

Nu är det allvar, sade statsminister Jonas Gahr Støre vid en presskonferens på måndagskvällen.

Nu inför man därför ett alkoholstopp på landets barer och restauranger, rapporterar Schibstedägda Svenska Dagbladet.

Den norska regeringen har även beslutat att införa ett tak på maximalt 20 personer för både offentliga sammankomster och privata fester. Ett undantag görs för begravningar, där maximalt 50 personer får delta, avstånd på en meter måste även hållas.

Alla som har möjlighet uppmanas också att arbeta hemifrån och universitetsstudier kommer att hållas på distans. Däremot får de yngre eleverna fortsätta gå i skolan, men det införs ett tak för hur många som får delta vid idrott och liknande.

Vaccinationstakten kommer också att ökas. Det nya målet är att alla invånare över 45 år ska erbjudas en tredje dos före mitten av januari.

De nya restriktionerna kommer att gälla minst fyra veckor, men kan komma att förlängas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!