USA attackerar Syrien med över 100 missiler

publicerad 14 april 2018
Arkivbild

Under lördagen gav USA:s president Donald Trump order om att USA, tillsammans med Frankrike och Storbritannien, skulle bomba den syriska regeringen.

Under veckan har spänningarna mellan USA, Syrien och Ryssland ökat efter att USA anklagat den syriska regeringen för att ligga bakom en påstådd kemvapenattack i Duma som ska ha krävt 70 personers liv. Ryssland och Syrien säger istället att de har bevis för att attacken iscensattes.

På lördagsmorgonen besköt USA, Storbritannien och Frankrike positioner i Syrien som man påstod förvarade kemiska vapen. Över 100 missiler ska ha avfyrats mot Syrien varav 71 ska ha skjutits ner av syriskt luftvärn, rapporterar Reuters.

USA uppger att man hade kontaktat Ryssland innan attacken mot Syrien. Ryssland och den syriska regeringen har i starka ordalag fördömt aktionen.

Det är oklart om någon kommit till skada av nattens attacker.

Efter attacken tog USA:s president Donald Trump till Twitter för att fira.

USA genomförde för ganska precis ett år sedan en liknande attack mot den syriska regeringen. Dock deltog inte Storbritannien och Frankrike i den attacken.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.