Kriget i Syrien

USA attackerar Syrien med över 100 missiler

Arkivbild

Under lördagen gav USA:s president Donald Trump order om att USA, tillsammans med Frankrike och Storbritannien, skulle bomba den syriska regeringen.

Under veckan har spänningarna mellan USA, Syrien och Ryssland ökat efter att USA anklagat den syriska regeringen för att ligga bakom en påstådd kemvapenattack i Duma som ska ha krävt 70 personers liv. Ryssland och Syrien säger istället att de har bevis för att attacken iscensattes.

På lördagsmorgonen besköt USA, Storbritannien och Frankrike positioner i Syrien som man påstod förvarade kemiska vapen. Över 100 missiler ska ha avfyrats mot Syrien varav 71 ska ha skjutits ner av syriskt luftvärn, rapporterar Reuters.

USA uppger att man hade kontaktat Ryssland innan attacken mot Syrien. Ryssland och den syriska regeringen har i starka ordalag fördömt aktionen.

Det är oklart om någon kommit till skada av nattens attacker.

Efter attacken tog USA:s president Donald Trump till Twitter för att fira.

USA genomförde för ganska precis ett år sedan en liknande attack mot den syriska regeringen. Dock deltog inte Storbritannien och Frankrike i den attacken.

Liknande artiklar

Theresa May vinner förtroendeomröstning Storbritanniens premiärminister Theresa May lyckades få tillräckligt med stöd inom hennes eget parti för att klara förtr...
Dramatiska scener ifrån protesterna i Paris Protesterna i Paris som nu spridit sig till hela landet är nu inne på sin fjärde helg. Nya Dagbladet återpublicerar här ...
5. Vem var kuppens drivande kraft? Det finns många spekulationer om, vem som i första hand drev fram försöken att (a) hindra Trump att vinna presidentvalet...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!